Alle aanwezige brandweerjubilarissen in gezelschap van Burgemeester Petter en Burgemeester Niederer.
Alle aanwezige brandweerjubilarissen in gezelschap van Burgemeester Petter en Burgemeester Niederer.

Brandweerjubilarissen gehuldigd

ROOSENDAAL - Op vrijdag 30 november jl. was de jaarlijkse officiële korpsavond voor de beroepsposten en vrijwilligersposten van Bergen op Zoom, Roosendaal en Moerdijk-Haven.

Clustercommandant Berrie de Groot heette iedereen van harte welkom en in het bijzonder de burgemeester van Bergen op Zoom én de burgemeester van Roosendaal.

Burgemeester Niederer van de gemeente Roosendaal sprak zijn dank en respect uit dat de brandweermensen 24/7 paraat staan. Dat bleek ook tijdens de hulpverlening met de valwind in de zomer. De fulltime en/of parttime brandweerprofessionals waren tot diep in de nacht bezig om de burgers van Roosendaal te helpen. Met succes en daadkracht wordt het brandweervak uitgevoerd. Helaas krijgen de professionele hulpverleners ook wel eens te maken met agressie e.d. en dat betreurt de burgemeester.

Na de toespraken werden de nieuwe brandweercollega’s verwelkomd, de uitdiensttreders werden bedankt, de bevorderde collega’s werden benoemd en de jubilarissen werden gehuldigd.

Jubilarissen

10 jaar: Esther van Loon (Bergen op Zoom), Bertwin van Setten (Roosendaal).

12,5 jaar: Patrick Bravenboer (Roosendaal/Halsteren), Jasper Verhoeven (Moerdijk-Haven).

20 jaar: Edwin Westdijk (Bergen op Zoom), Ramon Thijs (Bergen op Zoom), Marco Giesen (Bergen op Zoom), Rinze Barreveld (Dagdienst OV), Johan Klippel (Bergen op Zoom), Jan van Etten (Wouw), Ad Potters (Wouw).

25 jaar: Niels Brusselaars (Bergen op Zoom), Jan Tiggeloven (Dagdienst TFL), Arno van Poeijer (Roosendaal), Christian Mouwen (Roosendaal).

30 jaar: Arno de Blaaij (Bergen op Zoom), Peter Hopmans (Bergen op Zoom), Willy Hopmans (Bergen op Zoom), Harry Bogaarts (Bergen op Zoom), John Heijkoop (Dagdienst OV), Marcel Roovers (Dagdienst OV).

40 jaar: Leon van de Kar (Dagdienst TFL), Frans Heijmans (Wouw).

45 jaar: Con Peeters (Roosendaal)

Na het uitreiken van de medailles, oorkondes en bloemen aan de jubilarissen, kreeg Burgemeester Petter het woord. De burgemeester zei dat korpsavonden eigenlijk altijd bijzonder zijn, want bij een korpsavond is sprake van een goed evenwicht tussen officiële en serieuze zaken aan de ene kant en meer dan voldoende ruimte voor gezelligheid en plezier aan de andere kant. Een korpsavond draagt, zoals het woord ook zegt, bij aan de teamgeest van het korps. Natuurlijk, brandweermensen trekken veel met elkaar op en zijn erg op elkaar aangewezen.

Vervolgens werden Wout Hagenaars en Wil van Huffel door de burgemeester naar voren geroepen. Voor beide heren was het een bijzondere avond omdat zij dit jaar uit dienst zijn getreden en een Koninklijke Onderscheiding kregen voor hun respectievelijk 37-jarig en 30-jarig dienstverband als brandweervrijwilliger in Bergen op Zoom. [l]