Onthulling predicaat Odensehuis Roosendaal door Sinterklaas.
Onthulling predicaat Odensehuis Roosendaal door Sinterklaas. Foto: Ad Verbiest

Sinterklaas op bezoek in het Odensehuis

ROOSENDAAL - In de middag van Pakjesavond liet de goed Heilig Man zich nog even zien in het Odensehuis Roosendaal (voorheen Zorgelooshuys). Het Zorgelooshuys voldeed al aan het door Odense gestelde eisenpakket maar had nog geen predicaat. Nu mogen zij zich officieel Odensehuis Roosendaal noemen.

Het was voor de eerste keer dat het Odensehuis Roosendaal zich voor de omgeving liet zien dat zij het predicaat Odensehuis hadden ontvangen. De Sint mocht het verworven predicaat toonbaar maken door het stoeltje wat de richting van het Odensehuis aangeeft te ontdoen van het Sint-cadeaupapier. Daarna nam de Sint dankbaar gebruik van de gelegenheid om de aanwezigen eens flink aan de tand te voelen. Maar zo bleek uit het grote boek, dat er geen stoute mensen bij waren en zelfs geen stoute kinderen.

Er werd over gegaan tot het uitdelen van pakjes in de vorm van een S. Er werden liedjes gezongen verhalen verteld en zelfs mocht de Sint de allerkleinste wiegen waar hij zeer blij van werd.

Na al het lekkers koffie, chocolademelk en pepernoten te hebben verorberd werd de Sint met een luid dag Sinterklaasje uitgezongen en kon de Goed Heilig Man aan zijn zware taak beginnen namelijk het uitdelen van cadeautjes door de schoorsteen in heel Nederland en ver daarbuiten.

Openingstijden
Het Odensehuis Roosendaal is geopend op maandagmiddag in kinderboerderij de Minnebeek en van dinsdag tot en met vrijdag in wijkhuis De Wieken. [l]