Roosendaalse lijst wil creativiteit bij inwoners stimuleren

ROOSENDAAL - Sjef van Dorst en Yvonne de Beer (Roosendaalse Lijst) willen dat inwoners van de gemeente Roosendaal hun creativiteit optimaal kunnen benutten en ontwikkelen. Maar, daarvoor moet dan wel ruimte gecreƫerd worden.

DOOR REMKO VERMUNT

De twee raadsleden vragen het college van burgemeester en wethouders daarom om zich aan te sluiten bij de 'wet op behoud van creativiteit'. Dit is geen echte wet, maar een manifest van verschillende creatievelingen uit het bedrijfsleven, onderwijs en overheid. "De Roosendaalse Lijst is van mening dat dit ook van groot belang is voor Roosendaal; Vooral voor de jongeren, die veelal naar grotere steden trekken om hun creativiteit verder te kunnen ontwikkelen."

Andere gemeenten zijn inmiddels al aangehaakt bij het initiatief, waaronder ook de gemeente Bergen op Zoom. "De definitieve wet wordt in februari 2019 ondertekend. Met de wet wordt gebouwd aan een gezond klimaat voor creatieve groei, waarbij ruimte wordt gegeven aan een omgeving die uitnodigt tot onderzoeken, experimenteren en reflecteren." De Roosendaalse Lijst wil nu weten of de gemeente Roosendaal bereid is om deze initiatiefwet ook te ondertekenen. [l]