Afbeelding
Foto: Radio Park FM

Glazen Radiohuis strijkt neer in Brasschaat

BRASSCHAAT - Lokale radiozender van Noord-Antwerpen Radio Park FM staat van 8 tot en met 23 december met een glazen radiostudio in Brasschaat. De actie vindt plaats op de Bredabaan bij het oude gemeentehuis (het Dr. Roosensplein in Brasschaat). Elke dag kan je daar de Radio Park FM-dj's van 09:00 tot 18:00 aan het werk zien. De dj's zetten zich hiermee in voor het goede doel.

De opbrengsten van de actie worden gedoneerd aan lokale organisaties die zich dagelijks inzetten voor dierenwelzijn: Poezenasiel Catdet, Vogelopvangcentrum VOC Brasschaat-Kapellen vzw, Huisdieren Opvangcentrum Brasschaat (in oprichting), etc. Het officiƫle startsein voor de actie 'Het Glazen Radiohuis voor een Beestig goed doel' werd afgelopen zaterdag gegeven door Philip Cools, waarnemend burgemeester van Brasschaat.

De actie wordt logistiek ondersteund door de gemeente Brasschaat, zo zijn er bijvoorbeeld luidsprekers geplaatst op diverse (strategische) plaatsen langs de Bredabaan. Op die manier kan de radioactie ook in de winkelstraat gevolgd worden. Wie de actie wil steunen kan onder andere naar het glazen radiohuis komen om een verzoeknummer aan te vragen. "Wie shopt in een deelnemende winkel in Brasschaat, maakt zo kans op een tegoedbon voor een verzoeknummer naar keuze (bedrag wordt gesponsord door de winkel). Die tegoedbon brengt de klant naar het glazen radiohuis." Daarnaast worden er items aangeboden op een veiling, zoals door de basisspelers gesigneerde t-shirts van Royal Antwerp F.C. en KFCO Beerschot Wilrijk, een originele toorts van de olympische spelen, een gesigneerde vinylplaat van Jan Smit en Keramiek van Marlies Huybs.