Vlnr het AutoStrada Team met Jack, Kees, Robin, op de voorgrond Sander en re-achter Jordi. Tom hoort ook bij het team maar staat niet op de foto. FOTO ELLES JANSEN
Vlnr het AutoStrada Team met Jack, Kees, Robin, op de voorgrond Sander en re-achter Jordi. Tom hoort ook bij het team maar staat niet op de foto. FOTO ELLES JANSEN Foto: Elles Jansen

Nieuwe service bij AutoStrada: De Werkplaats

ROOSENDAAL – Autostrada, de nummer 1 occasionsspeciaalzaak op het bedrijventerrein Borchwerf in Roosendaal heeft een nieuwe service voor haar klanten: De Werkplaats. Achter de showroom is een gloednieuwe werkplaats met zes bruggen waar apk-keuringen, groot- en klein onderhoud en nog veel meer service geboden wordt. En niet geheel onbelangrijk, er is altijd gratis vervangend vervoer aanwezig. Nieuw is ook de unieke klantenpas.

DOOR ELLES JANSEN

"AutoStrada betekent weg zonder conflicten", legt eigenaar Jack Burremans uit. "Door de opening van De Werkplaats zijn we nu zelf in staat om de service en kwaliteit te waarborgen die wij willen leveren aan onze klanten. Alle auto's worden door ons rijklaar gemaakt voordat ze in de verkoop gaan. Dat is uniek."

Scherpe prijzen
Klanten kunnen in De Werkplaats terecht voor o.a. APK-keuring, aircoservice, remmen, klein of groot onderhoud en nog veel meer. Dit alles tegen een zeer scherp uurtarief en dealerkwaliteit. De auto krijgt een algemene gezondheidscheck waarna de klant een advies meekrijgt. "Zo weet men van te voren bij een volgende beurt bijvoorbeeld de distributieriem of remmen vervangen moeten worden en komen mensen niet voor financiële verrassingen te staan," aldus Jack. De medewerkers van AutoStrada denken mee met de klant en bieden zowel originele onderdelen aan als goedkopere universele onderdelen die vaak even goed zijn. De nieuwste software voor alle merken is aanwezig zodat van elke auto een storingsanalyse gemaakt kan worden. En de monteurs volgen scholingen waardoor ze op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen

Groei
De opening van De Werkplaats is de kers op de taart van het jonge bedrijf dat sinds de oprichting in 2015 een mooie groei doormaakt. "We zijn gestart met 3 man, inmiddels bestaat ons team uit 6", aldus Jack. "Bij de opening bestond het aanbod uit vijfendertig occasions; momenteel staan er tweeënzeventig auto's op de website. Het klantenbestand is gegroeid naar meer dan 2000 klanten. We hebben een breed assortiment gebruikte auto's, variërend in prijsklasse van 4.000 tot 40.000 euro. En sinds de komst van De Werkplaats kunnen we optimale service bieden. De occasions worden namelijk eerst helemaal nagekeken, en worden volledig rijklaar gemaakt voordat ze de showroom in gaan. Zo kunt u uw nieuwe aankoop direct meenemen."

Snelle service
Klanten die naar AutoStrada bellen krijgen direct een medewerker aan de lijn. Zaken doen zonder doorverbind cultuur of telefoonbandjes. Een afspraak voor bezichtiging, opvragen inruilprijs, of een afspraak voor een APK of servicebeurt kan direct geregeld worden. Uiteraard werkt AutoStrada met BOVAG-garantie, transparante en concurrerende prijzen en een zeer goede service. Ook voor wisselen van zomer/winterbanden kan je bij AutoStrada terecht. De banden worden gratis opgeslagen.

Klantenpas
"Sinds 1 december zijn we gefaseerd gestart met het opsturen van de klantenpas naar al onze cliënten", vertelt Jack. Deze klantenpas biedt gratis vervoer, gratis APK, gratis zomer- en wintercheck en een gratis wasbeurt als de auto binnen komt voor een onderhoudsbeurt en tot slot ook nog eens het hele jaar door gratis vloeistofcontrole. Dus haast u naar AutoStrada voor de aankoop van een nieuwe occasion of een servicebeurt / reparatie in De Werkplaats en geniet van deze unieke voordelen.

Afspraak maken? www.AutoStrada.nl/de-werkplaats.