Korps Commandotroepen worden 'toekomstbestendig'

ROOSENDAAL - Het Rijksvastgoedbedrijf heeft onlangs een stuk grond naast de Engelbrecht van Nassaukazerne aangekocht. Dat bevestigt Bart de Graaff, woordvoerder van de Korps Commandotroepen.

DOOR REMKO VERMUNT

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft een stuk grond ter grootte van 2,5 hectare aangekocht liggende tussen de kazerne en de Kortendijksestraat. "Het doel van deze aankoop is het toekomstbestendig maken van het Korps Commandotroepen. Momenteel wordt stedenbouwkundig bekeken wat de mogelijkheden zijn", laat De Graaff desgevraagd weten.

Defensiebudget

Wat het toekomstbestendig maken van het Korps Commandotroepen precies gaat inhouden, kan De Graaff echter nog niet zeggen. "Met de vooruitzichten op de vergroting van het Defensiebudget ziet het er naar uit dat er meer geïnvesteerd gaat worden in Special Forces."

Uitbreiding

Het is volgens De Graaff dan ook goed mogelijk dat er een uitbreiding van gebouwen en/of parkeergelegenheid gaat plaatsvinden, hiervoor liggen echter nog geen concrete plannen klaar. De gemeente Roosendaal laat desgevraagd weten dat er ook nog geen vergunningen zijn aangevraagd voor dergelijke uitbreidingen. "De hindernisbaan wordt op dit moment al wel vervangen door een nieuw exemplaar vanwege de ouderdom." [l]