De vriendengroep van Dolf Bennik met de bordjes.
De vriendengroep van Dolf Bennik met de bordjes. Foto:

Mysterie rond 'Wie ben ik?' bordjes opgelost

ETTEN-LEUR - Het mysterie rond de 'Wie ben ik?' bordjes die in april uit het niets op heel veel (centrale) plekken in Etten-Leur opdoken, is opgelost. Dolf Bennik uit Etten-Leur plaatste vorig weekend nog eens vijf van deze bordjes in de gemeente, maar dat waren wel meteen de laatste.

DOOR PETER HOUTEPEN

Het fenomeen van de bordjes werd in april als eerste opgepakt door de Facebookpagina 'Je bent een Etten-Leurenaar als…'. Snel daarna maakten ook de verschillende media, waaronder de Etten-Leurse Bode, melding van de bordjes. De zoektocht naar de herkomst ervan bleef echter onopgelost. Wel werd er volop gespeculeerd.

Gespeculeerd

Zo werd er geopperd dat ze werden gebruikt voor een vossenjacht, dat de bordjes een verwijzing waren naar het gelijknamige televisieprogramma of dat het om een actie ging van de opvolger van Mister Drip, die enkele jaren geleden in Etten-Leur op grote schaal zijn graffiti kunsten ten toon spreidde op elektriciteitskasten en dergelijke. Het resultaat daarvan is overigens nog altijd op veel plekken te zien in de gemeente. Ook werd gedacht dat het misschien iets te maken had met de kersverse vlogster van het winkelcentrum, Milène van der Smissen. Echter, ook zij kon het mysterie niet oplossen.

Vriendengroep wilde
de lat hoog leggen

Vrijgezellenfeest

In werkelijkheid zat het anders. Een groep vrienden uit Etten-Leur, die een vrijgezellenfeest gingen organiseren voor Dolf Bennik, had zich als taak gesteld iets te doen wat bij andere vrijgezellenfeesten nog niet was gedaan. De vriendengroep wilde de lat hiervoor hoog leggen gezien het feit dat Bennik als een van de laatste vrienden gaat trouwen en er in de afgelopen vijftien jaar al veel initiatieven langs waren gekomen.

Hobby

Dolf Bennik heeft als hobby het schilderen van houten bordjes in Caribische stijl. Onder de naam Dolf Woods schildert hij handgemaakte houten tekstborden, waarbij ook eigen verzoeken mogelijk zijn. Op de Facebookpagina 'Dolf WOODS' zijn een aantal voorbeelden te zien van zijn hobby.

Doel was het halen
van de krant

Krant

De link tussen zijn achternaam en zijn hobby was door zijn vriendengroep met betrekking tot de tekst op de bordjes snel gemaakt. Alles bij elkaar zijn in april zo'n 75 'Wie ben ik?' bordjes neergezet in Etten-Leur. Het doel van de vriendengroep was dat Bennik al voor zijn vrijgezellenfeest in de krant zou komen te staan, zonder dat hij het wist. En dat is bij deze gelukt!

Huwelijk

Over ruim drie maanden, in september, is de grote dag. Dan treedt Dolf in het huwelijk met Kim van der Vorst, waardoor er een nieuwe Bennik zal zijn in Etten-Leur.[l]