Ook Internos kent voetballende 'oudjes'. ARCHIEFFOTO STELLA MARIJNISSEN
Ook Internos kent voetballende 'oudjes'. ARCHIEFFOTO STELLA MARIJNISSEN Foto:

Voetballende zestigplussers spelen toernooi

ETTEN-LEUR - Het sportcomplex van voetbalvereniging Internos in Etten-Leur is woensdagmiddag 6 juni het decor voor voetballende zestigplussers. Teamplay@NAC organiseert op de terreinen de NAC Breda Senior Cup.

DOOR PETER HOUTEPEN

Als onderdeel van het project NAC OldStars wordt het Walking Football-seizoen traditioneel afgesloten met een toernooi. Niet alleen teams van NAC Breda nemen hieraan deel; ook voetballende zestigplussers van ADO Den Haag, RKC Waalwijk, FC Utrecht, NEC Nijmegen en Heracles Almelo betreden het veld.

Verenigingen

Het NAC OldStars project van Teamplay@NAC kent inmiddels ruim honderd enthousiaste voetballende zestigplussers verspreid over zeven verenigingen: uit Breda WDS'19, Baronie en PCP, uit Teteringen DIA, uit Oosterhout TSC, uit Geertruidenberg Right'Oh en uit Etten-Leur Internos. Na de zomer komt hier met Groen-Wit uit Breda een achtste vereniging bij.

Kans

Elk jaar wordt het afsluitende toernooi georganiseerd in samenwerking met één van de bovenstaande clubs. Omdat Internos vlak voor de festiviteiten zit in verband met het 90-jarig bestaan van de vereniging was dit voor Teamplay@NAC de uitgelezen kans om het toernooi dit jaar met de club uit Etten-Leur te organiseren.

Kinderen

Het toernooi start om 13.00 uur en eindigt om 16.45 uur. Naast het voetbal staat gezellig samenzijn centraal tijdens het toernooi en toeschouwers zijn van harte welkom. Voor kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 11 jaar is er ook veel te beleven in de vorm van verschillende opblaasbare NAC attracties, waaronder een voetbaldoel, -boarding, –pannakooi en springkussen. Voor deze activiteiten geldt een vrije inloop tussen 14.00 tot 17.00 uur. Na de zomer start weer een nieuw seizoen NAC OldStars. Zestig plus en interesse: www.nac.nl/oldstars[l]