Terecht gelijkspel Unitas'30 JO15-5-DSE JO15-2

ETTEN-LEUR - Op zaterdag 26 mei stond er weer een mooie gelijkwaardige wedstrijd op het programma voor Unitas’30 JO15-5: de laatste competitiewedstrijd thuis tegen DSE JO15-2.



Door blessures misten we vandaag Sam en Boaz. Maar we kregen hulp van Haijk. We begonnen met Indy in de goal , Emre, Stijn, Jamie en Jef. Shay, Cas en Gijs op het middenveld en Jacco, Niels en Pieter in de voorhoede. Haik, Levi en Thijs zouden later deze wedstrijd invallen.
Het bleek echt een waardige afsluiter van de competitie te zijn. Onze toppers moesten tropische temperaturen op het kunstgras doorstaan. Er werden extra drinkpauzes in gelast.
De wedstrijd ging de hele wedstrijd gelijkwaardig op. De inzet was doorgaans over de hele wedstrijd super. Zeker gezien de temperatuur. In de eerste helft werden er kansen aan beide kanten gecreëerd, de grootste was voor Unitas’30. Maar beide partijen wisten niet te scoren.
Na rust was het spelbeeld hetzelfde. DSE wist als eerste te scoren. Maar niet al te lang daarna wist Unitas door een goede combinatie ook de 1-1 te maken.
Daarna werden er nog een paar kansen gecreëerd, met weer de grootste voor Unitas’30. Maar ook die van DSE was niet gering. Maar het lukte geen van beide partijen de winnende goal te maken. Gezien het spelbeeld was 1-1 ook de meest terechte uitslag.
Al met al dus een mooie afsluiter van de competitie.

Veteranen (zondag 7) kampioen
Zondag 27 mei stond de pittige uitwedstrijd op de kalender voor "het zevende"; uit tegen het altijd lastige Beek Vooruit 14. De mannen van topcoaches Peter en Mario wonnen nipt op de Beek met maar liefst 0-7. Een heuse platte kar vervoerde de mannen naar De Lage Banken waar het reeds georganiseerde feestje er niet minder om was. Mannen, van harte proficiat met jullie kampioenschap!

Trainers gezocht
Gezocht: trainer(s) voor selectieteams JO17-2 en JO15-2.
Voor het komende seizoen 2018/2019 zijn we nog op zoek naar twee enthousiaste trainers voor twee selectieteams bij Unitas’30. Het gaat om het tweede team in de selectiegroepen O17 en O15. Voor beide teams zoeken we dus nog een trainer. De trainingstijden zijn in overleg. Heb je interesse ? Stuur dan een mail naar info@unitas30.nl en we nemen snel contact met je op!

Twee talenten naar NAC
Twee Unitas’30-talenten naar NAC Breda.
Aan het einde van dit seizoen vertrekken een aantal jongens bij Unitas’30 naar NAC Breda. Natuurlijk bekend als een Betaald Voetbal Organisatie (BVO). Unitas’30 is vanzelfsprekend ontzettend trots op onze jongens. Het gaat om Julian Schaliboom van de JO10-1 en Nawfal Farhouni van de JO11-1. We zijn er trots op dat deze jongens de stap gaan maken.
Wij wensen onze jongens enorm veel plezier en succes in de jeugdopleiding van NAC Breda, en willen ze laten weten dat ze altijd welkom zijn en blijven bij Unitas’30. [l]