De stand van het Rode Kruis
De stand van het Rode Kruis Foto: Frits Simons

Serious Request zet Tholen op de kaart

OUD-VOSSEMEER - Al 7 jaar doet Sandra Wolvekamp met haar zorgboerderij Praktijk Intzadel aan de Leguitsedijk mee aan de bekende nationale actie van Serious Request om met tal van vrijwilligers zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Deze keer was het wel heel bijzonder omdat het productieteam van Serious Request aanwezig was voor opnames die 's avonds van half 8 tot half 9 werden uitgezonden.

DOOR FRITS SIMONS

Volop bedrijvigheid op zorgboerderij Praktijk Intzadel op zaterdag 23 december. Beheerder Sandra Wolvekamp was al om 6 uur 's morgens in de weer. Er moest van alles en nog wat geregeld worden maar er waren gelukkig 40 vrijwilligers bereid om een handje mee te helpen.

'Door de opnames is
er nu wel veel meer
reuring dan anders'

Zowel op de beschikbare plaatsen op de boerderij zelf als in de berm van de aangrenzende weg wemelde het van auto's. De meest opvallende waren natuurlijk de twee auto's van Serious Request en de bus van het Rode Kruis. Het Rode Kruis is dit jaar namelijk het goede doel waarvoor de miljoenen euro's bestemd zijn, die met de nationale actie worden opgehaald.

Apeldoorn
Dit jaar is Apeldoorn de plaats waar het grote evenement plaatsvindt. Op maandag 18 december hebben Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn zich laten opsluiten in Het Glazen Huis. Een weeklang zenden deze 3FM dj's 24 uur per dag muziek uit vanaf het Marktplein in Apeldoorn. Al die tijd eten de drie helden geen vast voedsel. Zo vragen ze aandacht voor de stille ramp van 3FM Serious Request en het Rode Kruis. Behalve in Apeldoorn zijn er in heel Nederland activiteiten die zoveel mogelijk geld moeten opleveren om het Rode Kruis te steunen in het vele goede werk wat deze instantie doet om overal in de wereld te helpen waar acute en grote nood is.

Schijt je rijk
Over het hele terrein van de zorgboerderij waren activiteiten opgezet. Soms buiten, soms binnen, in weiden en schuren, overal was er wel wat te doen. Het was allemaal feestelijk ingericht en alles ademde de sfeer van het kerstgebeuren.

Nagels lakken, weeg maar raak, wafels bakken, schijt je rijk, koffie, thee en koek, paardrijden, tractor rijden, suikerspin, verkoopkramen, stand van het Rode Kruis, origami, kerstmuzikanten, glühwein en nog veel meer was uit de kast gehaald om oud en jong gezellig bezig te houden en tegelijkertijd geld op te halen voor de nationale actie.

Draaiboek
Wolvekamp: "De actie verloopt goed. Het is al de 7e keer dat we meedoen en we hebben een draaiboek, al is er elk jaar weer iets anders. Door de opnames is er nu wel veel meer reuring dan anders. Van alle activiteiten is de actie 'Schijt je rijk' het meest succesvol. Daar zijn de kinderen ook al weken mee bezig. Ze hebben al veel opgehaald."

'Van alle activiteiten is de actie 'Schijt je rijk' het meest succesvol'

Vanmiddag gaat deze happening plaatsvinden met de paarden en dat is het hoogtepunt. Om 4 uur is het dan afgelopen maar vanavond om half 8 zijn we weer allemaal present om de liveopnames te bekijken onder het genot van een stalborrel." Met de vele acties heeft Zorgboerderij Praktijk Intzadel 1071,80 euro opgehaalt voor het Rode Kruis om families weer samen te brengen in oorlogsgebieden. "Dit alles met een fantastisch team, deelnemers en alle anderen die mee deden aan een van onze acties."

Nog meer Thoolse deelname
Behalve op de zorgboerderij kon er ook een Rondje Roosevelt worden gelopen en de Thoolse Martine van de Velde handletterde met 22 andere creatieve deelnemers in Apeldoorn om zo ook voor een heleboel euro's te zorgen. Zij haalde uiteindelijk met haar team ruim 10.000 euro op. De totale Serious Requestactie heeft 5.026.144 euro opgehaald voor het goede doel. Thema dit jaar was het bij elkaar brengen van families die getroffen zijn in oorlogsgebieden. [l]

3FM kwam een kijkje nemen bij de acties in Tholen FOTO'S FRITS SIMONS