Extra maatregelen voor wateroverlast in Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Om de wateroverlast in Sint-Annaland te verhelpen, gaat de gemeente in de loop van januari de Noordstraat en de Suzannaweg herinrichten.

DOOR REMKO VERMUNT

Inwoners van deze straten kampen al langere tijd met ernstige wateroverlast. Volgens de gemeente Tholen komt dit onder andere door de klimaatverandering. Daardoor vallen er tegenwoordig vaker en heviger buien dan voorheen. "Dit heeft op enkele plaatsen, zoals de Noordstraat en de Suzannaweg al tot flinke wateroverlast geleid: water stond op straat, in tuinen en zelfs in huizen. Met name het laatste wil de gemeente voorkomen." Daarom worden deze twee straten in Sint-Annaland aangepakt.

De werkzaamheden bestaan uit het aanpassen van het wegprofiel en het terug aanbrengen van de verhardingen. Voorbeelden van de maatregelen zijn het verlagen van wegen, stoepranden en (gedeelten van) plantsoenen. "Zo kan overtollig hemelwater dat tijdens extreme neerslag niet via het riool afgevoerd kan worden wel via deze 'nieuwe laagtes' veilig naar omliggende sloten afstromen."

Planning en fasering

De herinrichting wordt volgens de gemeente in principe in vijf fasen uitgevoerd en staan vooralsnog ingepland voor de periode van 15 januari tot en met 11 mei 2018. "Het streven is om de werkzaamheden in vier maanden af te ronden, er vanuit gaande dat zich geen onvoorziene omstandigheden voordoen", aldus de gemeente Tholen. [l]