Floris Langendam, William van Leeuwen, Marcel van de Blankevoort, Inge Schouwenaars en Rutger Boxhoorn vormen de speciale havendagencommissie FOTO REMKO VERMUNT
Floris Langendam, William van Leeuwen, Marcel van de Blankevoort, Inge Schouwenaars en Rutger Boxhoorn vormen de speciale havendagencommissie FOTO REMKO VERMUNT Foto:

Voorbereidingen voor Havendagen in volle gang

THOLEN - Het bestuur van Tholen Sterk is druk bezig met de voorbereidingen voor de Thoolse Havendagen die dit jaar op 1 en 2 juni gehouden worden. Een commissie van vijf personen heeft zich volledig op het evenement gestort om alles tot in de puntjes te regelen. "Het wordt veel groter dan de vorige havendagen, we gaan Tholen echt op de kaart zetten."

DOOR REMKO VERMUNT

Die 'speciale' commissie bestaat uit William van Leeuwen (voorzitter), Floris Langendam (secretaris), Marcel van de Blankevoort (verkeer en veiligheid), Inge Schouwenaars (sponsors) en Rutger Boxhoorn (media). Het bestuur van Tholen Sterk bestaat verder uit Jochem van Dijke, Rianne Bolier, Thea Niemantsverdriet, Piet van Elswijk en Leon Janssen. Ieder heeft zijn eigen takenpakket, maar doordat met een kleiner kernteam wordt gewerkt, kunnen de vijf bestuursleden makkelijker schakelen en overleggen. Sommige leden waren al actief bij Tholen 650 jaar en hebben bijgedragen aan de 29 activiteiten die dat jaar gehouden werden. Anderen zijn nieuw, maar kunnen vanwege hun ervaring of netwerk de juiste input leveren.

Veiligheid
Zo is Marcel van de Blankevoort verantwoordelijk voor de portefeuille Verkeer & Veiligheid. Hij werkt aan een calamiteitenplan dat ter goedkeuring naar de gemeente Tholen en de Veiligheidsregio wordt gestuurd. "Daar moet alles in staan, zoals hoe je om gaat met een bommelding, hoeveel EHBO'ers je nodig hebt en waar de sanitaire voorzieningen kunnen staan." Het calamiteitenplan is een dynamisch stuk. Zodra er een activiteit wordt gewijzigd of bij komt te staan, moet het plan aangepast worden. "Je gaat daarbij altijd uit van het ergste geval, al kan je nooit alle risico's uitsluiten."

Promotie
Rutger Boxhoorn heeft daarentegen vanuit zijn portefeuille (media) verschillende busmaatschappijen aangeschreven om tijdens de Havendagen een dagje Tholen aan te bieden. "En sommige maatschappijen hebben al toegezegd", vertelt Boxhoorn. Door de promotie van de Thoolse Havendagen groter op te pakken dan in 2016, wil Tholen Sterk niet alleen Tholen-Stad op de kaart zetten, maar heel het eiland én daarbuiten. "We hopen echt dat mensen dit weekend vrijblokken in hun agenda", stelt Inge Schouwenaars. "Iedereen kijkt altijd uit naar de Thoolse jaarmarkt, maar dit wordt nog veel groter. We hopen dan ook datzelfde gevoel neer te kunnen zetten."

Ondernemers
De organisatie vindt het dan ook jammer dat de grotere bedrijven binnen de Gemeente Tholen nog niet echt aanhaken bij het evenement. Het organiseren van een tweedaags evenement met activiteiten voor alle doelgroepen kost namelijk behoorlijk wat geld. "Alleen door samen krachten te bundelen door financiële of materiële steun kan dit prachtige evenement georganiseerd worden. Medewerking van welke aard dan ook is meer dan welkom", vertelt Floris Langendam. "Het zou leuk zijn als bedrijven die geen binding hebben met Tholen, maar die wel Thools personeel in dienst hebben ook geënthousiasmeerd kunnen worden. We proberen de smeerolie te zijn, die zorgt voor binding tussen alle lagen van de bevolking."

Bijeenkomst
Op 1 februari organiseert Tholen Sterk daarom een bijeenkomst voor belanghebbenden uit de Thoolse haven, verenigingen, middenstand, Samen Sterk bedrijven en alle anderen die belangstelling hebben in de Havendagen Tholen. "De bedoeling van deze avond is input krijgen van deze mensen die iets kunnen bijdragen aan de Havendagen Tholen. We organiseren dit evenement namelijk echt voor en door alle Tholenaren", aldus voorzitter William van Leeuwen. Wil je graag deelnemen aan deze bijeenkomst? Meld je dan aan via www.tholensterk.nl/havendag-meeting/. [l]