Afbeelding
Foto: Shutterstock

Heb jij ook last van #MeToo op je werk?

Heb jij op je werk ook last van #MeToo? MeToo is de hashtag op Twitter en andere sociale media die in oktober vorig jaar viraal ging. Wie #MeToo plaatst geeft daarmee aan met seksuele intimidatie of aanranding te maken te hebben gehad.

De hashtag kreeg grote populariteit nadat Hollywood-producent Harvey Weinstein van seksuele intimidatie was beticht door verschillende vrouwen.

Lichaam

Seksuele intimidatie komt helaas ook op de werkvloer voor. Zo kan een gesprek met een collega al snel de verkeerde kant op gaan, terwijl je dat in het begin misschien helemaal niet zo in de gaten hebt. Een complimentje is leuk, heel veel complimenten is wellicht wat overdreven. En het wordt helemaal te gek als in die complimentjes ook nog eens je lichaam ter sprake komt. Dan wordt het tijd om aan de rem te trekken als je daar helemaal niet van gediend bent.

Tik

Ook niet helemaal in de haak: gesprekken met de collega die steevast dezelfde richting uit gaan en waarbij het helemaal niet belangrijk is wat je op je werk doet, maar meer wat er bij jou allemaal tussen de lakens gebeurt; een tik op je billen in plaats van een high five; en de baas die je net iets te vaak vraagt om nog even na te blijven voor niet bepaald werkgerelateerde zaken. Wees op je hoede bij grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer![l] FOTO SHUTTERSTOCK