In de bloemen met oud-speler Michael de Jong
In de bloemen met oud-speler Michael de Jong Foto: Frits Simons

Afscheidswedstrijd voor bijzondere speler

THOLEN – Op zaterdag 6 januari werd een officiële afscheidswedstrijd gehouden voor Niels Hopmans. Het huidige eerste elftal speelde tegen Allstars, dat allerlei spelers bevatte die in het verleden met Niels samenspeelden. Niels speelde de eerste helft met Tholense Boys 1 en in de tweede helft met de Allstars.

DOOR FRITS SIMONS


Eén van de vroegere medespelers van Niels was de internationaal bekende Hicham Benhammou. "Niels was een echte winnaar. Hij had een enorme vechtersmentaliteit en kon een heel team opzwepen. Hij was echt het boegbeeld van het elftal en speelde in al die jaren een grote rol voor Tholense Boys 1", vertelt Benhammou. Hij gaat verder: "De mooiste herinnering voor mij was de promotiewedstrijd in Axel toen we met 3 – 0 wonnen en promoveerden naar de 2 e klas. Niels scoorde toen 2 van de 3 doelpunten."

Wedstrijd
De afscheidswedstrijd werd een aantrekkelijk evenement waarbij de Allstars lieten zien dat ze nog steeds goed kunnen voetballen maar waarbij de conditie en de snelheid in de loop van de jaren bij de meeste spelers wel was afgenomen.

'Hij had een enorme
vechtersmentaliteit en
kon het team opzwepen'

De uitslag was 5 – 2 in het voordeel van het huidige team van Tholense Boys. De doelpunten bij Tholense Boys kwamen voor rekening van Dave den Boef ( 2x ), Jarno de Witte en twee keer Michael Schot. In het slot van de wedstrijd scoorden voor Allstars Michael Marinus en Rick van de Velde. Het hoogtepunt van de wedstrijd was de laatste publiekswissel van Niels die onder bloemen en een daverend applaus het veld verliet, waar hij honderden keren scoorde.

'Niels was een gedreven speler. Hij wilde altijd vooruit.'

Nieuwjaarsreceptie
Vanzelfsprekend stond ook de jaarlijkse receptie in het teken van het afscheid van Niels. Hij kreeg blijvende herinneringen aangeboden door zijn teamgenoten en ook van het bestuur. Voorzitter Martin Tilman: "We hebben Niels altijd bijzonder gewaardeerd. Hij was één van de meest scorende spitsen ooit. Niels was een gedreven speler. Hij wilde altijd vooruit. We waarderen dat bijzonder en willen dit afscheid dan ook niet ongemerkt voorbij laten gaan." Verder werd op de nieuwjaarsreceptie bekendgemaakt dat de huidige trainer, Erwin de Nijs, nog een jaar verder gaat als eerste elftal trainer en coach. Tevens werden maar liefst 23 leden in het zonnetje en de bloemen gezet vanwege jarenlange lidmaatschappen. ( 4: 50 jaar; 5: 40 jaar en 14: 25 jaar ).


Laatste interview
Vanwege zijn vele successen en doelpunten gaf Hopmans tientallen interviews weg. Zijn laatste interview ging echter over zijn promotie tot Doctor in de Geneeskunde. Deze keer natuurlijk over zijn voetbalcarrière: "Ik vind deze afscheidswedstrijd een mooi gebaar van het bestuur. Het laat echt een stuk waardering zien en ik ben blij dat er zo veel oud-spelers aanwezig waren. Ik zie met veel genoegen terug op mijn tijd als speler bij Tholense Boys. Het is een lange tijd geweest en het heeft me veel tijd gekost maar ik heb het altijd met veel plezier gedaan."

'Mijn beste supporters waren: mijn ouders, oom Jo en Arie Schot.'

"De mooiste momenten waren de promotiewedstrijd in Axel tegen AZVV toen we promoveerden naar de 2e klas en de wedstrijd tegen DBGC die dachten kampioen te worden en we daar met 3 – 2 wonnen." Niels is dankbaar en blij met alle support die hij en het team de afgelopen jaren hebben gehad. "Mijn beste supporters waren: mijn ouders, oom Jo en Arie Schot. Tholense Boys is een prachtige vereniging maar de club kon best nog wat groter zijn. Hoe meer elftallen hoe beter." [l]

Tholense Boys 1 en Allstars: 6e van links zittend is Niels Hopmans