De vechtpartij vond plaats bij Café de Hoop FOTO REMKO VERMUNT
De vechtpartij vond plaats bij Café de Hoop FOTO REMKO VERMUNT Foto:

Steun voor Vosmeerders

OUD-VOSSEMEER - Een vechtpartij bij Café de Hoop in Oud-Vossemeer op 20 november 2017 heeft veel teweeg gebracht in het dorp. Inwoners van het dorp hebben massaal hun steun betuigd aan Rien Vaders en John Vroegop die betrokken waren bij het incident.

DOOR REMKO VERMUNT

De politiemeldkamer kreeg op maandag 20 november rond 23.10 uur een melding binnen van een vechtpartij in Café de Hoop in Oud-Vossemeer. Er werden die avond in totaal vier mensen aangehouden. Twee van hen waren jongeren van vijftien en zeventien jaar oud. Zij scholden de politie uit en belemmerden hulpverleners bij het doen van hun werk. Ook kroegbaas Rien Vaders raakte betrokken bij de vechtpartij, net als John Vroegop. De politie liet later weten dat het slachtoffer een 19-jarige jongen was die ernstig gewond is geraakt. Hij was naar een woning aan de Marehoekstraat gegaan, maar werd later door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft de zaak onderzocht en daarmee was de kous af.

Steunbetuigingen

Tenminste, totdat inwoners van het dorp eind vorig jaar spontaan hun steun betuigden aan Rien Vaders en John Vroegop. "Geen deurtjesactie, geen heksenjacht, maar op spontane wijze zijn deze steunbetuigingen tot stand gekomen", stellen de initiatiefnemers. Op verschillende plaatsen in het dorp kwamen papieren te liggen waar mensen hun handtekening konden zetten. "Hiermee willen we steun betuigen aan onze inwoners die zowel in hun dagelijks leven, als op de arbeidsmarkt en in het verenigingsleven positief actief zijn." In totaal zijn ruim vijfhonderd handtekeningen gezet.

Leefbaarheid

De handtekeningen zijn overhandigd aan de gemeente, de politie én Stadlander. Eigenlijk met maar één doel: Deze instanties oproepen om samen met hen de leefbaarheid van de kern te behouden. Volgens de inwoners gaat het namelijk om één gezin dat het dorp teistert. "We willen niet in angst leven of één van hen opeens de kroeg of de supermarkt binnenkomt." De initiatiefnemers geven aan dat het geen heksenjacht is en dat het gezin ook niet hoeft te vertrekken. Ze willen alleen een signaal afgeven dat men zich moet gedragen in het dorp. "We willen met z'n allen harmonieus kunnen samenleven." Stadlander laat weten alleen te kunnen reageren op overlast als daar ook melding van wordt gemaakt. De gemeente laat weten de steunbetuigingen ter kennisgeving aan te nemen. "Wij doen daar verder niets mee."

Reactie

De familie die het dorp zou teisteren zegt niet op de hoogte te zijn van de handtekeningenactie, maar wil verder ook niet reageren op de aantijgingen. [l]