Afbeelding
Foto:

Ga die middagdip te lijf!

We hebben er allemaal wel eens last van: de middagdip. Vroeg of laat heeft iedereen daar wel eens mee te maken. Zo'n middagdip kan verschillende oorzaken hebben, maar er zijn ook verschillende manieren om deze tegen te gaan of te voorkomen.

Te weinig nachtrust is een van die oorzaken, dat breekt op een bepaald moment op. Om de middagdip voor te zijn is verder een goed en gezond ontbijt belangrijk, daarmee leg je een energiebodem voor de uren die komen gaan. Een auto rijdt immers ook niet zonder benzine. Sla als het even kan de lunch niet over en/of eet wat fruit en groenten. Drink tijdig want onvoldoende vocht put het lichaam uit.

Computer

Wie op zijn werk gebonden is aan een bureau met computer: blijf daar niet de hele dag aan een stuk door aanzitten. Het is zeer slecht voor je ogen en al helemaal niet goed voor je lichaam om uren aaneen in dezelfde houding door te brengen. Sta dus regelmatig even op en loop bijvoorbeeld even naar buiten voor de broodnodige frisse lucht. Immers, ongezonde lucht is een graadmeter voor slaperigheid.

Routine

Voorkom verder dat je werk een routineklus wordt. Probeer bijvoorbeeld eens een dag wat anders te starten of af te sluiten dan gebruikelijk. Ook dat voorkomt die (middag)dip! FOTO SHUTTERSTOCK