Thoolse spaardoelen ontvangen ruim € 10.000,- aan SamenDoen-punten in 2017

THOLEN - In 2017 doneerden spaarders 1.003.406 SamenDoen-punten aan spaardoelen in de gemeente Tholen. Dit heeft een waarde van € 10.034,06. Met de punten kunnen de Thoolse clubs aankopen doen bij lokale ondernemers.

Met het spaarprogramma SamenDoen spaart men niet alleen voor zichzelf maar ook voor een lokale vereniging of stichting. Dat het programma veel voordeel oplevert, blijkt wel uit de opbrengst die spaardoelen binnen de gemeente in 2017 hebben ontvangen. Ruim € 10.000,- aan punten keerde SamenDoen uit aan lokale clubs zoals het Leger des Heils, de Zonnebloem Scherpenisse en Anna Zorgt.

Lokaal winkelen
De punten kunnen door spaarders en spaardoelen alleen besteed worden bij lokale ondernemers. Hiermee wil SamenDoen de lokale economie steunen en leegstand in de winkelstraten tegengaan.
In Tholen, Sint-Maartensdijk en Sint-Annaland kunnen punten worden verzilverd, bijvoorbeeld bij Bloom4You!, Drogist Smerdiek en Slagerij Slager. Het gehele overzicht van deelnemers is te vinden op de website van SamenDoen.

Vrijwilligers waarderen
Met de gespaarde punten kunnen spaardoelen ook hun vrijwilligers waarderen. De Zonnebloem Scherpenisse en Zorgboerderij praktijk In ‘t Zadel deden dit in december. Zij schonken hun vrijwilligers een saldo in punten als blijk van waardering. [l]