Foto: Facebook Rogier van der Sterren
Foto: Facebook Rogier van der Sterren Foto: Facebook Rogier van der Sterren

Rogier van der Sterren maakt unieke trip met The Barrel Challenge

SINT-MAARTENSDIJK - Rogier van der Sterren uit Sint-Maartensdijk en Dennis Beerens uit Oostburg gaan zondag van start met de wintereditie van The Barrel Challenge. Een tocht van zes dagen, ongeveer 3500 kilometer, en dat allemaal in een oude barrel: een Volvo uit 1997. De organisatie noemt het zelf de allergekste, grensverleggende en meest fantastische winter Barrel tour door Europa.

Rogier van der Sterren laat weten dat het voor hem al jaren een wens was om hieraan mee te doen. "Dit jaar kreeg ik zelf de kans om in een team te stappen, dat helaas uit elkaar was gevallen door persoonlijke omstandigheden bij één van de leden." Toen hij gevraagd werd om mee te gaan twijfelde hij dan ook geen moment. De mannen hebben verschillende activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen, zoals een veiling. Het opgehaalde geld schenken ze aan Kika. "Dat doel stond al vast bij het oude team", laat Van der Sterren weten. "Maar ook bij die jongens had het (gelukkig) geen persoonlijke reden. Het besluit om voor KIKA te rijden is puur omdat het een non-profit organisatie is die zelf niet collecteert, maar puur afhankelijk is van donaties." Van der Sterren heeft zelf een zoontje van drie die bij de geboorte een gat in zijn hart bleek te hebben. "Dus voor mij is iedere stichting die kinderen helpt al een geweldige stichting."

Tijdens de Barrel Challenge rijden de heren met hun barrel over steile hellingen en bergpaden, door barre kou en sneeuwlandschappen. Dat doen ze niet alleen, want er rijden zo'n tweehonderd teams mee. "Genieten van mooie uitzichten en in de avond gezellig opwarmen bij een knapperend haardvuur, even bijkomen en uitrusten voor de volgende dag", zo omschrijft de organisatie het gevoel van de tocht. "Onze eindbestemming? Ergens waar je in ieder geval veel sneeuw, koud winterweer, super mooie bergen en prachtige panorama's hebt!"

De Challenge start zondag vanuit Exloo in Nederland en eindigt op een plek die voor de deelnemers nog onbekend is. "Om deze eindbestemming te bereiken trotseren we de kou. We nemen de meest spannende, ruige en uitdagende routes door schitterende landschappen." Tijdens de Barrel Challenge krijgen de deelnemers diverse opdrachten, oftewel 'Challenges', deze reeks van opdrachten leveren het team punten op. Uiteindelijk zijn er prijzen te winnen voor de beste drie teams. Omdat vermoedelijk niet alle auto's de eindstreep bereiken is er ook een prijs voor de grootste pechvogel.

Hoeveel geld de mannen kunnen overhandigen aan KIKA wordt aan het einde van de week bekendgemaakt. Doneren kan nog steeds via het rekeningnummer: NL94 RBRB 0955 2079 75 t.n.v. D. Beerens en ter attentie van Barrel Challenge.

Afbeelding