griep koorts ziek verkouden spuit op bed_1012198252.jpg
griep koorts ziek verkouden spuit op bed_1012198252.jpg

Piek griepepidemie lijkt nog niet bereikt

Ben jij dat gesnotter, dat gehoest en/of die keel- hoofd en spierpijn ook zo zat? Dat algehele gevoel van niet lekker zijn dat maar niet overgaat en waarbij alles er op wijst dat je een griep onder de leden hebt?

Ben dan op je hoede, want het lijkt er op dat de griepepidemie (die ieder jaar opnieuw terugkeert) ook steeds langer van duur wordt. Dat blijkt althans uit cijfers van het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL).

De epidemie die nu heerst is reeds zes weken aan de gang, aldus het NIVEL, en het aantal patiƫnten dat met griep de huisarts bezocht was in de derde week van 2018 weer groter dan in de voorafgaande weken. In elk geval ligt het aantal ziektegevallen voor de zesde achtereenvolgende week boven de epidemische grens van 51 per 100.000 en de piek lijkt nog niet bereikt.

Mate

De mate van griep bepaalt of jij je als werknemer goed genoeg voelt om toch te gaan werken. Bij een zware verkoudheid (met hoesten, niezen, een snotneus en ook nog koorts daarbij) is het beter om je collega's te sparen. Blijft de koorts achterwege, dan valt het te overwegen om toch te gaan werken. Het is dan wel raadzaam om vaak je handen te wassen en papieren zakdoeken mee te nemen, die je onmiddellijk na gebruik weggooit. FOTO SHUTTERSTOCK