mensen op kantoor achter laptop an het werk 1016846602.jpg
mensen op kantoor achter laptop an het werk 1016846602.jpg

Maak van overwerken 'een feestje'

Er zijn van die dagen dat je van tevoren al weet: dat wordt lastig om dat vandaag allemaal af te krijgen. Terwijl dat eigenlijk wel moet!

Overwerken, in welk bedrijf komt het niet voor. Soms gepland (zoals in het bovenstaande voorbeeld), soms onverwachts (bijvoorbeeld door een technische storing of te laat geleverde producten).

Verantwoordelijkheid

Vaak vindt onverwachts overwerken zonder morren plaats; het is het gevoel van werknemers om de verantwoordelijkheid te nemen om de klus te klaren. Dat is overigens wel wat minder fijn als jij als enige de pineut bent. In een ploegje overwerken maakt het allemaal een stuk draaglijker.

Tip

Als je overwerk overdag al aan ziet komen, is het wellicht een tip om de wat moeilijkere klussen eerst te doen. Daardoor zie je er wat minder tegenop en zal het 's avonds wat minder erg voelen.

Later

En denk ook aan het gevoel dat je die extra gemaakte uren ook ergens weer terug mag halen. En daarbij, je werkgever zal het over het algemeen geen enkel probleem vinden als je de dag erna wat later begint.

Tenzij je natuurlijk de volgende dag weer alle zeilen bij moet zetten om alles op tijd af te hebben...[l] FOTO SHUTTERSTOCK