Praatpaal ingezet door SGP om aandacht te vragen voor agrarische omgeving Tholen
Praatpaal ingezet door SGP om aandacht te vragen voor agrarische omgeving Tholen R.A. Muijt

Rol boeren en tuinders in natuurbeheer en voedselvoorziening uiterst belangrijk

THOLEN - Dat de SGP en ZLTO op Tholen al sinds jaar en dag een goede relatie met elkaar hebben is een feit. Diverse themabijeenkomsten zijn eerder belegd en landelijke kopstukken van de SGP hebben regelmatig een luisterend oor geboden aan de Thoolse agrariërs tijdens georganiseerde bijeenkomsten.

Op donderdagmiddag 15 februari organiseert de Thoolse SGP opnieuw een themabijeenkomst in de Drogerij Stavenisse aan de Stavenisseweg 5a. Dit keer staat het onderwerp ‘milieu’ op de agenda.

Milieu is onderwerp
De agrarische ondernemers zijn voor hun bedrijfsvoering gebonden aan milieu en natuurwet- en regelgeving. Te denken valt aan toepassing van bestrijdingsmiddelen, voorschriften voor het houden van landbouwhuisdieren en controle op aanwezigheid van voorzieningen als luchtwassers. Het voldoen aan de strenger wordende wet- en regelgeving is niet altijd eenvoudig. In een aantal gevallen kan juist deze wet- en regelgeving de gewenste innovatie in de bedrijfsvoering remmen en daarmee juist een risico vormen.

Ketenonderdeel voedselvoorziening
De agrarische sector, ook op Tholen, draagt in belangrijke mate bij in de succesvolle keten van voedselvoorziening. Of het nu gaat om de aardappels, suikerbieten of om dierlijke producten. Het is een sector die alleen daarom al onze aandacht verdiend. Natuurlijk is het daarbij belangrijk dat er aandacht is voor een verantwoorde bedrijfsvoering, waarbij aandacht is voor duurzaamheid, milieu en diervriendelijkheid. Beleid moet daarin faciliteren.

Programma themabijeenkomst
Jan Pieter Bijnagte, werkzaam bij van Iperen in Westmaas, zal een inleiding houden. Van Iperen is groeispecialist en partner voor gezonde én renderende gewassen. Hendrik Jan ten Cate, voorzitter van de ZLTO afdeling Tholen, zal aansluitend gespreksleider zijn waarbij aanwezigen, raadsleden en spreker met elkaar in gesprek zullen gaan over het thema. Naast de ZLTO leden zijn alle belangstellenden welkom. De bijeenkomst vangt aan om 15.00 uur, vanaf 14.30 uur bent u welkom om te netwerken. [l]

Met ludieke actie praatpaal vraagt SGP aandacht voor o.a. agrarische omgeving Tholen
Praatpaal ingezet door SGP om aandacht te vragen voor agrarische omgeving Tholen