Smerdiek vrouwen spelen een zeer goede wedstrijd

SINT-MAARTENSDIJK - Smerdiek speelde weer na een aantal maanden voor de competitie in IJselstein tegen IJFC bij Utrecht.

De vrouwen van Smerdiek begonnen goed, er was nog maar vijf minuten gespeeld toen Naomi va Mierlo alleen voor de keepster stond. Haar inzet ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Smerdiek was het eerste kwartier veel sterker dan IJFC er kwamen kansen Joelle Ots kreeg er een paar samen met Elles van de Berg jammer genoeg ging de bal er niet in.Na een halfuur spelen moest Angelique Hage geblesseerd het veld verlaten een aderlating voor Smerdiek. Na een paar jaar afwezig was Sanne de Viet weer terug bij Smerdiek, ze speelde een fantastische wedstrijd. Ongeveer een half uur gespeeld, een mooi schot van Eva Priem via de lat over. Het zat niet mee bij de vrouwen van Smerdiek. Tilly Verduijn een van de uitblinkers hield de gevaarlijke spits van IJFC uit de wedstrijd. Na de rust ging IJFC met lange ballen en afstand schoten werken, keepster Jade Messing was in blakende vorm en pakte menig balletje. Een mooie aanval via Wendy de Wilde zette Elles van de Berg alleen voor de doelvrouw, helaas schoot ze de bal in het zijnet. Joelle Ots kreeg ook een prachtige mogelijkheid ook nu ging de bal er niet in. De scheids speelde steeds meer een rol tegen Smerdiek, tien minuten voor tijd liet hij doorgaan na een grove overtreding op Joelle, hierdoor kon IJFC profiteren en stond het 0--1. Nog geen vijf minuten later werd Joelle weer de grond in geboord. De vrije trap van Maud Maartense was schitterend , de bal vloog zo de bovenhoek in 1-1 terecht. Smerdiek werkte voor elke meter en hield stand tot de eindtijd. Toen liet de scheidsrechter zich gelden hij liet zeven minuten extra tijd door spelen en gaf elke keer weer een vrije trap op de zestien meter tegen Smerdiek. Respectloos was hij bezig( respect staat op zijn shirt) en dan gebeurd het de bal hoog voor hij blijft liggen tussen een aantal spelers, iemand van IJFC tikte de bal met de teen binnen. Ja en dan fluit hij af, wat voel je dan veel ellende als team, zo hard gewerkt gewoon een gelijkspel verdiend en ze pakken het af, dat is er gebeurd, je bent machteloos. Maar een dikke pluim voor de moe gestreden vrouwen van Smerdiek. Zaterdag speelt Smerdiek thuis tegen Berkel aanvang 15.00 uur. [l]