De laatste formaliteit werd bijgewoond door bijna alle lijsttrekkers, alleen Vincent Bosch (PVV) ontbrak door een spoeddebat FOTO REMKO VERMUNT
De laatste formaliteit werd bijgewoond door bijna alle lijsttrekkers, alleen Vincent Bosch (PVV) ontbrak door een spoeddebat FOTO REMKO VERMUNT Foto:

Laat de campagnes beginnen

THOLEN - Het Centraal Stembureau. onder voorzitterschap van burgemeester Ger van de Velde - de Wilde heeft afgelopen vrijdag de laatste administratieve zaken afgehandeld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 en dat betekent dat de politieke partijen allemaal campagne kunnen gaan voeren.

DOOR REMKO VERMUNT

Afgelopen week moesten alle politieke partijen die zich hadden aangemeld voor de verkiezingen hun documenten overhandigen aan het Centraal Stembureau. Denk bijvoorbeeld aan de kandidatenlijst, een kopie van hun identiteitskaart en de nieuwe partijen moesten twintig ondersteuningsverklaringen kunnen overhandigen. "Dat is allemaal akkoord", aldus burgemeester Ger van de Velde.

Wel moest nog één formaliteit plaatsvinden: de volgorde op de kieslijst moest nog bepaald worden. "De nummers één tot en met zes zijn al bekend. Dit zijn de partijen die al eerder meededen aan de gemeenteraadsverkiezingen en zij staan ingedeeld op basis van het aantal stemmen."

Alleen de PVV en de combinatiepartij PvdA/GroenLinks moesten nog een plekje krijgen op de kieslijst. De burgemeester kreeg de taak om te grabbelen in een emmer om vervolgens één briefje te trekken met daarop de naam van de PVV en daarom staan zij op nummer zeven op de kieslijst en PvdA/GroenLinks op plaats acht.

"Nu dit afgehandeld is, gaan wij op zoek naar stemmentellers en jullie kunnen beginnen met je campagne", aldus de burgemeester. "Wij beginnen maandag meteen, maar dan moet het wel lekker weer zijn hoor", grapt één van de lijsttrekkers. [l]