Afbeelding
Foto: Pixabay

Dicht bij huis werken biedt vele voordelen

Woon jij lekker dicht bij je werk? Of zit je meer dan een uur in de trein of achter het stuur van je auto om op je werk te geraken?

Vraag honderd mensen waar zij de voorkeur aan geven en het antwoord laat zich raden. Dicht bij huis werken is fijn en biedt vele voordelen.

Files

Ver van huis werken? Dat betekent op tijd vertrekken en bidden dat de files meevallen of dat de trein geen vertraging heeft. Heb je na je werkdag 's avonds nog iets gepland staan, dan is het ook iedere keer maar hopen dat je op tijd bent. Het kan zo maar zijn dat jij je wekelijkse sportavondje een keer moet laten schieten.

Frisser

Daar heb je allemaal een stuk minder last van als je lopend, fietsend of slechts een klein stukje met je auto moet rijden om bij je werkgever te komen. Het levert een hoop minder stress op en je gaat ongetwijfeld een stuk frisser aan het werk dan wanneer je er bijvoorbeeld al een reis van anderhalf uur op hebt zitten. Het zal ook zeker je productiviteit ten goede komen.

Sociaal leven

Daarnaast draagt dicht bij huis werken ook bij aan een beter sociaal leven. Een sportavond, een verjaardagsfeest of een avondje uit naar de bioscoop is veel beter te plannen. Mocht je al een keer vertraging hebben onderweg naar huis, dan zal die minimaal zijn.[l]