Inspiratiebijeenkomst 'Ieder op zijn plek'

THOLEN - Dinsdagavond 13 maart organiseert Belangenvereniging Sien bij Eeterij De Thoolse Brug in Tholen de laatste van drie regionale inspiratiebijeenkomsten rondom het thema ‘Ieder op zijn plek’.

De rode draad wordt gevormd door de kernwoorden ‘wonen, goede zorg en loslaten’. Er zijn sprekers en boeiende workshops waarin we samen met u nadenken welke plek iedereen kan en mag innemen. Een avond boordevol informatie en inspiratie! De bijeenkomst richt zich op ouders en familie van mensen met een beperking. Uiteraard zijn ook professionals in de zorg en andere belangstellenden van harte welkom. Deelname is gratis

Ieder op zijn plek

Als je kind op een eigen plek gaat wonen, wil je als ouder graag dat dit op een goede en veilige plaats is. Dat vraagt om een passende woonlocatie óf het starten van een eigen wooninitiatief. Een omgeving waar je kind op ‘zijn plek’ zit. Het vraagt ook om het loslaten (of: anders vasthouden) van je kind en om een goede samenwerking tussen de professionals en jou als ouder. Samen in het belang van je kind. En om inzicht in de bestaande regelgeving rondom wonen en de voorzieningen thuis of elders. Al deze aspecten komen aan bod tijdens de inspiratiebijeenkomst ‘Ieder op zijn plek’.

Programma

Voor de pauze is er aandacht voor de documentaire De Wereld van Puck van Gert-Jan de Vries en neemt Chiel Egberts ons mee in de driehoeksverhouding tussen cliënt, ouder en professional.

Na de pauze kunt u één van de workshops volgen.



Praktische informatie

De inspiratiebijeenkomst ‘Ieder op zijn plek’ wordt gehouden op 13 maart bij Eeterij De Thoolse Brug, Stevinweg 1f, 4691 SM Tholen. De avond begint om 19.00 uur en duurt tot max. 22.00 uur. U bent vanaf 18.00 uur welkom om een broodje mee te eten (graag vooraf hiervoor aanmelden). Aanmelden kan tot 11 maart bij voorkeur online via het aanmeldformulier op onze website www.sien.nl via ‘Inspiratiebijeenkomst ‘Ieder op zijn plek’. Als u geen gebruik maakt van internet, kunt u ook bellen naar 030-2363738. [l]