Ontwikkelingen in vrijliggend fietspad langs Molendijk

THOLEN - Het vrijliggende fietspad langs de Molendijk, tussen Oud-Vossemeer en Sint-Annaland, wordt binnenkort aangelegd. Dat heeft de provincie afgelopen week bekendgemaakt.

Het vrijliggende fietspad moet de verbinding tussen de twee kernen veiliger maken voor fietsers. Om ruimte te maken voor het fietspad is afgelopen week gestart met het kappen van enkele populieren en jonge linden. Nieuw groen komt er ook, maar niet op dezelfde plek. Omdat de dijk zo smal is, blijft er na aanleg van het fietspad niet genoeg (berm)ruimte over. Daarom worden in maart achttien nieuwe iepen geplant in de bebouwde kom van Oud-Vossemeer. Langs de Postweg (N286) komen nog eens 31 extra iepen te staan.

De Molendijk stond lang in de boeken als gevaarlijkste weg van Zeeland. Eerder werd al de maximumsnelheid op de Molendijk verlaagd. Ook kwamen er snelheidsremmers, reflectorschilden in de bochten en nieuwe belijning. De weg is eigenlijk te bochtig en te smal voor de hoeveelheid verkeer dat er rijdt. Echt verrassend is dat volgens de Provincie niet wanneer je je realiseert dat de dijk al meer dan 500 jaar oud is.

Op dit moment wordt een aannemer gezocht om het fietspad aan te leggen. Daarnaast vindt archeologisch onderzoek plaats, om inzicht te krijgen in hoe de dijk is ontstaan. Tot slot laat de Provincie onderzoek doen naar de mogelijke aanwezigheid van niet-gesprongen explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. [l]