Snel internet in de polder

THOLEN - Veel bedrijven en huishoudens in de buitengebieden beschikken niet over snel internet (>30mbit/s), terwijl deze onontbeerlijk is de komende jaren. Steeds meer diensten en voorzieningen worden namelijk ontsloten via internet.

Een deel van het buitengebied van Tholen wordt inmiddels ontsloten door Skylinq BV. en er is ambitie om het hele buitengebied te ontsluiten. De gemeente Tholen werkt hieraan mee door samen met de Provincie Zeeland een aansluitsubsidie te verstrekken van € 200,- voor de witte adressen die een overeenkomst sluiten met een aanbieder die hen snel internet verstrekt als er voldaan wordt aan gestelde criteria. Net als in de andere gebieden in Zeeland is er ook in Tholen een werkgroep opgericht die zich bezig gaat houden met de vraagbundeling (het bundelen van geïnteresseerde witte adressen t.b.v. een provider). Gezien het feit dat Skylinq BV gevestigd is in Tholen en zij de ambitie hebben om heel het buitengebied van Tholen te kunnen voorzien en naast internet ook telefoon en televisie via dezelfde faciliteit aanbieden, heeft de werkgroep besloten de vraagbundeling te starten t.b.v. Skylinq BV. Indien er via deze vraagbundeling 170 aanmeldingen gerealiseerd worden voor 1 mei 2018 zullen de benodigde netwerken gebouwd gaan worden. Indien u geïnteresseerd bent meldt u dan aan bij www.skylinq.nl

Informatiebijeenkomsten

Voor meer informatie worden belangstellenden uitgenodigd voor één van de informatiebijeenkomsten. Skylinq b.v. zal hier uitgebreid uitleg geven over snel internet en wethouder Frank Hommel zal een toelichting geven op de subsidieregeling. De informatiebijeenkomsten worden gehouden:

- Op 8 maart om 19.30 uur in gemeenschapscentrum Meulvliet, Zoekweg 8, 4691 HT Tholen.

- Op 14 maart om 19.30 uur in Dorpshuis de Wimpel, Eendrachtstraat 52, 4675 CS Sint Philipsland.

Meldt u aan voor de bijeenkomt via http://bit.ly/2Hj9Nfm

Meldt u direct bij Skylinq b.v. voor snel internet via www.skylinq.nl

Kijk op www.heelzeelandbreedband.nl voor meer informatie over de subsidie. [l]