Afbeelding
Foto:

Wat belemmert jouw productiviteit?

Jij komt deze dag maar niet op gang, terwijl die collega tegenover je al twintig minuten driftig bezig is en helemaal verzonken lijkt in zijn werk. Lijkt ja, want soms zijn dingen niet wat ze zijn.

Want je collega blijkt helemaal niet bezig geweest te zijn met een lastig dossier of een moeilijk vraagstuk. De aap komt uit de mouw als hij plotseling na twintig minuten zijn handen triomfantelijk de lucht ingooit. "Zo, die vakantie op Bali is geboekt", klinkt het euforisch.

Check

Die vakantie had hij ook de avond ervoor kunnen boeken. En zo zijn er wel meer zaken die wellicht onbewust op een dag je productiviteit in de weg staan. Check voor jezelf maar eens hoe vaak je op je telefoon kijkt, een appje stuurt, je Facebookpagina bekijkt enzovoorts. Zo lang het werk gerelateerd is, is er uiteraard niets aan de hand. Maar is dat altijd wel het geval?

Koffiezetapparaat

En zo zijn er ongetwijfeld nog wel meer dingen die je improductiviteit hinderen. Dat privé telefoongesprek bijvoorbeeld, dat net iets te lange praatje bij het koffiezetapparaat of met die oude schoolkameraad die je tijdens je wandeling in de middagpauze tegenkwam. En ja, natuurlijk is het lastig om acht uur aan een stuk volledig geconcentreerd op te gaan in je werk, Maar een vakantie boeken gedurende die periode is weer het andere uiterste…