Soep en film

SCHERPENISSE - Gepland stond de film Down to Earth. De film is nog steeds in diverse bioscopen te zien en pas in de zomer van 2018 leverbaar, we hebben dus voor een andere film moeten kiezen.

Soep en film op woensdag 21 maart om 18.30u of 19.30u in Kunstkamer Holland Huis Laban Deurloostraat 28 te Scherpenisse.

Whale Rider

Whale Rider is een film uit 2002 van Niki Caro, naar het gelijknamige boek van Witi Ihimaera. De film vertelt hoe een jong Maori meisje, Paikea, opgroeit tot held van haar stam als blijkt dat zij de gave bezit te kunnen praten met walvissen. Bij haar geboorte overlijden haar moeder en haar tweelingbroertje. Ze wordt groot gebracht door haar opa, Koro. Whale Rider is het verhaal van een Maoristam in een klein kustplaatsje in Nieuw Zeeland. In elke generatie staat een man aan het hoofd genaamd Whale Rider. Maorileider Koro is in afwachting van een nieuwe leider. Wanneer zijn kleinzoon overlijdt, is hij teleurgesteld. Zijn kleindochter kan volgens de traditie immers geen opvolger worden. De film geeft een goed inzicht in de cultuur van de Maori in Nieuw Zeeland. De avond begint om 18.30 u. met een maaltijd van huisgemaakte soep met brood. De film eindigt om 21.30u, waarna nog een glaasje wijn of fris met een knabbeltje. Wilt u alleen de film zien, dat kan ook, aanvang 19.30u. I.v.m. de maaltijd voorafgaand aan de film, graag vóór 14 maart opgeven bij A. Vroegop, tel. 0166-662873, a.vroegop@planet.nl. [l]