Afbeelding
Foto:

Jeugdcompetitie periode 2 afgesloten

BERGEN OP ZOOM - In de koningsgroep deelden Dion Winterberg en Wouter Kunst de 1e plaats. De Torengroep werd gewonnen door Levi Vriens, de lopergroep door Marieke Luijkx samen met Koen van Uden, de paardgroep door William van Heerebeek en de pionnengroep door Wessel Jansen. In de meisjesgroep leidt Marieke Luijkx.

In de koningsgroep deed Dion Winterberg goede zaken. Door zijn eerste plaats leidt hij het kampioenschap seizoen 2017 – 2018. Maar hij wordt de huid gezeten door Wouter Kunst die maar een punt achter hem staat. Zoals gezegd deelden Dion en Wouter in de 2e periode de eerste plaats. De derde plaats was voor Martijn van Eekelen en Casper Room bezette de 4e plaats.

In de Torengroep werd Levi Vriens kampioen met een score van 4 uit 5. Jeroen van Eekelen volgende op een half punt. Daardoor promoveerden beiden naar de koningsgroep. Derde werd David Chen en vierde Emma Goorden.

In de Lopergroep deelden Marieke Luijkx en Koen van Uden met 4 uit 5 de eerste plaats en spelen in de 3e periode in de Torengroep. Derde werd Jochem van der Poel en Martin Schoones.

In de Paardgroep werd met 4 uit 5 William van Heerebeek eerste en Tano van Schilt met een half punt achterstand tweede. Beide heren spelen in de volgende periode in de Lopergroep. Derde werd Amber Andriese en vierde Jelte Dijkmans.

Inde pionnengroep was Wessel Jansen oppermachtig. Hij won al zijn zeven partijen. Tweede werd Melissa van der Poel met 5½ uit 7. Daardoor promoveren Wessel en Melissa naar de paardgroep. De derde en vierde plaats werden gedeeld door Kevin Huang en vierde Bram Boer met 3½ uit 7

Voor al deze groepen geldt dat er nog een derde periode volgt en na deze periode is de kampioen van dit seizoen bekend. Maar voor de meisjeskampioenschap geldt dat dit het hele jaar doorloopt. Op dit moment leidt Marieke Luijkx met 3 uit 4 en Melissa van der Poel staat met 2 uit 4 op de tweede plaats. Maar er moeten nog veel partijen gespeeld worden zodat nog alles mogelijk is. De 8 meisjes zullen er zeker een spannende strijd van maken.

Op de dinsdagavonden van 18.30-19.30 uur traint en speelt de schaakjeugd bij het Juvenaat.

In het vorige verslag van het jeugdschaken hadden wij jullie het volgende probleem gegeven: Wit: Kg1, De2, Ta1, Td1, Lc1, Lc4, Pf3; pi: a3, b2, d5, e3, f2, g2 en h2. Zwart: Ke8, Dd8, Ta8, Th8, Le7, Lg4, Pa5; pi: a6, b7, c7, e6, f7, g7 en h7. De oplossing: 1. Dxe6. De dame staat in en als de dame weggaat dat volgt exf7+ en wit staat voor en heeft een goede stelling.

In het nieuwe probleem, zie het diagram, staat zwart ver voor. Maar wit is aan zet. Hoe wint wit de partij? [l]

Afbeelding