Afbeelding
Foto:

Neem correct afscheid van je vorige baan

Een beter draaiende economie zorgt niet alleen voor een toename van vacatures op de arbeidsmarkt; als gevolg daarvan zien mensen ook mogelijkheden om hun carrière bij een andere werkgever te vervolgen.

Ongetwijfeld heb je een goede reden om naar een nieuwe job uit te kijken. Vooruitzicht op een beter salaris, betere werktijden, carrièreplanning of gewoon omdat je uitgekeken bent op je huidige baan. Het zijn slechts een paar voorbeelden die je kunnen doen besluiten om je horizon te verbreden.

Relatie

Nu kan het natuurlijk zo zijn dat jij je huidige werkplek wil verlaten omdat in jouw ogen er alles slecht is. Je loonstrook is al niet je dat en dan houdt ook de relatie met je manager niet bepaald over. Je wil het wel van de daken schreeuwen op het moment dat je aangenomen bent voor een baan elders. Maar pas op: hoe blij je ook bent dat je verlost bent van je huidige baan, neem vooral op een correcte manier afscheid.

Reputatie

Trap niet na (en doe dat vooral ook op social media niet), want de mensen die je achterlaat heb je misschien in de toekomst nog wel nodig. Ook al denk je dat op dat moment niet. Bovendien: als je nieuwe werkgever er achter komt hoe jij je oude job hebt achtergelaten, is dat uiteindelijk ook slecht voor je reputatie.[l]