man met bril op fietsend 1051302743
man met bril op fietsend 1051302743 Foto:

Lente? Pak de fiets naar je werk!

Het moet natuurlijk qua kilometers wel te behappen zijn en de weersomstandigheden moeten ook meewerken, maar wat is er nou heerlijker om al fietsend naar je werk te gaan.

Zeker nu de lente is aangebroken, wordt het tijd om je tweewieler weer tevoorschijn te halen. En fietsen biedt natuurlijk ook vele voordelen. In de eerste plaats veroorzaak je er geen uitstoot van allerlei uitlaatgassen mee aan het milieu en bespaart het je een hoop geld, dat je aan anders aan benzine voor je auto zou spenderen. En daarnaast is het natuurlijk supergezond, want op deze manier voldoe je in elk geval aan je dagelijkse portie broodnodige beweging. Niet alleen goed voor je conditie, maar bijvoorbeeld ook voor je hart- en bloedvaten.

Vergoeding

Overigens zijn er ook werkgevers die fietsen naar het werk juist stimuleren en daar soms ook nog een zogeheten fietsvergoeding bovenop leggen. Op die manier spaar je dus dubbel zoveel uit in vergelijking met de auto starten.

Natuur

Bovenal is fietsen, vooral na afloop van je werkdag, heerlijk om weer even je hoofd leeg te maken na bijvoorbeeld een dag vol (lange) vergaderingen. Geniet van de buitenlucht en snuif de natuur op! Bovendien omzeil je op je tweewieler eventuele files.[l] FOTO SHUTTERSTOCK