Volgens Jolanda Bazen is een uitvaartdienst vooral ook een moment om mooie herinneringen aan een uniek mens op te halen. FOTO STATE OF DREAMING FILMS
Volgens Jolanda Bazen is een uitvaartdienst vooral ook een moment om mooie herinneringen aan een uniek mens op te halen. FOTO STATE OF DREAMING FILMS Foto:

Luizter maakt op unieke wijze muzikale levensloop

THOLEN - Muzikale levensverhalen zijn een nieuwe variant op de traditionele levensloop. "In onze muzikale levensloop richten we ons op de mooie dingen die in het leven zijn gebeurd", vertelt Jolanda Bazen.

"Een uitvaartdienst is naast het afscheid nemen vooral ook een moment om mooie herinneringen aan een uniek mens op te halen. Doorgaans wordt iemands levensloop chronologisch voorgelezen en zijn nabestaanden zich niet bewust van de verschillende andere mogelijkheden.

Door onze verteller wordt de muzikale levensloop op unieke, gevoelige en respectvolle wijze verteld èn gezongen, begeleid door een pianist. De pianoklanken blijven op de achtergrond, maar sluiten naadloos aan op wat er gezegd wordt. Hierdoor ontstaat er een sfeer waarin de toehoorders deze bijzondere gebeurtenissen weer haarscherp herbeleven en voor ogen zien. Wij kunnen, indien gewenst, live een audio-opname maken, die u later zo vaak u maar wilt kunt beluisteren."

Voorbereiding

"De voorbereidingen voor het maken van de muzikale levensloop kunnen na het overlijden gebeuren, maar steeds vaker worden we ook eerder benaderd, zodat er meer tijd is om rekening te houden met specifieke wensen", verklaart Jolanda.

De Muzikale levensloop heeft in 2017 drie bijzondere prijzen gewonnen: De Publieksprijs Yarden Afscheidsprijs 2017 en twee vakjuryprijzen van European Funeral Innovation Award 2017, voor Nederland en Europa.

Meer info: www.muzikalelevensloop.nl of bel Jolanda Bazen: 06 53 888 242. [l]