Drukte voor de goal FOTO FRITS SIMONS
Drukte voor de goal FOTO FRITS SIMONS Foto: Frits simons

Smerdiek beslist derby in eerste helft

SINT-MAARTENSDIJK – Spannend werd de derby niet. In de eerste helft was Smerdiek heer en meester en met drie doelpunten was de beslissing al gevallen. Desondanks kwam Vosmeer in de tweede helft sterk terug. Dit kwam mede door minder concentratie bij de thuisclub.

DOOR FRITS SIMONS

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk wie de beste papieren in handen had: Smerdiek. Direct nam de thuisclub het initiatief en zocht de aanval. Vosmeer deed wat het kon maar vaak moest het zich beperken tot het wegschoppen van de bal en maar zien waar die terecht kwam. Al in de 6 e minuut kwam voor Smerdiek het eerste schot op doel. Even later was er een hachelijke situatie voor het doel maar de keeper van Vosmeer wist de hele wedstrijd door reddingen te verrichten waardoor de schade beperkt bleef. Samen met Joshua van Willigen behoorde hij tot de beste spelers van Vosmeer. In de beginfase moest Vosmeer telkens aan de noodrem trekken door overtredingen. Het wemelde van vrije trappen maar het duurde tot het einde van de eerste helft voordat de scheidsrechter een gele kaart gaf. In de tweede helft werd hij wat toeschietelijker wat betreft de gele kaarten en liep het uit tot vijf. Na verschillende goede kansen kon een doelpunt niet uitblijven. In de 15 e minuut gaf Niels Lindhout vanaf rechts een mooie assist op Thijs Bahlke die prachtig inschoot: 1 – 0. Ook na dit doelpunt bleef Smerdiek de aanval zoeken en Vosmeer werd helemaal teruggedrongen op de eigen helft. Heel af en toe kwam Vosmeer eruit maar dan ontstond er ineens volop ruimte voor Smerdiek. In de 25 e minuut kreeg Julien Vermeulen van heel dichtbij een geweldige kans, die hij niet onbenut liet: 2 – 0. Tien minuten later was het al 3 – 0 toen Sander Vroegop knap profiteerde van
een verdedigingsfout en scoorde. Het duurde tot de 40 e minuut voordat Vosmeer het eerste schot ophet vijandelijke doel kon lossen. Na tientallen vrije trappen en soms harde overtredingen kwam vlak voor rust de eerste gele kaart.

Vosmeer komt terug
In de tweede helft was al snel te zien dat Smerdiek het welletjes vond en de mannen van Bram Kot namen duidelijk gas terug. Dat was niet naar de zin van de trainer die dat ook luidkeels probeerde duidelijk te maken. Vosmeer profiteerde en ging gretig de aanval zoeken. Er kwamen corners en kopballen maar er moest een penalty aan te pas komen om te kunnen scoren. Deze volkomen terechte strafschop kwam in de 53 e minuut. Bij een vrije trap voor Vosmeer werd een aanvaller heel duidelijk in de rug geduwd. Jeffrey Kruf voltrok het vonnis koelbloedig: 3 – 1. "Ben je nu wakker," schreeuwde Kot over het veld. Dat hielp enigszins want Smerdiek ging nu toch wat geconcentreerder spelen. In deze fase moest Vosmeer bij de gevaarlijke en snelle aanvallen van Smerdiek opnieuw aan de noodrem van overtredingen trekken en de scheidsrechter trok nu wel ineens gele kaarten, de één na de ander. De grensrechter van Vosmeer maakte zich hier zo boos over dat hij de vlag woedend het veld insmeet. Een supporter van Vosmeer nam zijn taak over. Intussen was in de 63 e minuut Thijs Bahlke the man of the match geworden door nog een keer fraai te scoren: 4 – 1.