Afbeelding
Foto:

Ben zuinig op je ogen achter het beeldscherm

Droge en geïrriteerde ogen na een dag aan je bureau achter je computerscherm te hebben gezeten? Regelmatig geeuwen of last van je nek of schouders hebben? Misschien staat je computerscherm niet helemaal goed!

Als je vanaf je stoel je scherm met gemak kunt aanraken, neem dan maatregelen. Dan zit je namelijk te dichtbij. Zorg er voor dat je hand bij het uitsteken het scherm net niet raakt. Wellicht staat je scherm zo omdat je anders de letters en cijfers op je pc niet ziet. Onthoud dan dat je bij je beeldscherminstellingen de lettergrootte aan kunt passen.

Licht

Zorg er verder voor dat je op een plek zit waar voldoende licht is, maar vermijdt zonlicht of andere lichtinval op je scherm. Je ogen moeten dan anders werken met als gevolg dat ze vermoeid raken.

Doekje

Andere tips: maak je computerscherm regelmatig schoon met een doekje en blijf nooit langer dan twee uur aan een stuk achter je pc zitten. Schep even een luchtje buiten, dat is ook goed voor je ogen.

Vitaminen

Wat verder nog helpt tegen vermoeide, geïrriteerde en droge ogen? Eet tijdig fruit of groente die veel vitamine C bevatten. Een wortel van het type vitamine A schijnt zelfs nog beter te zijn.[l] FOTO SHUTTERSTOCK