Veel kansen voor VVC Halsteren en Tholense Boys FOTO FRITS SIMONS
Veel kansen voor VVC Halsteren en Tholense Boys FOTO FRITS SIMONS Foto: Frits Simons

VVC Halsteren kansloos tegen Tholense Boys

THOLEN – De altijd beladen wedstrijd tussen Tholen en VVC leverde een boeiend schouwspel op. Al in de eerste helft leek de wedstrijd beslist door een verdiende 2 – 0 voorsprong van de Tholenaren. VVC knokte terug maar slaagde er geen moment in Tholense Boys in gevaar te brengen en daardoor werd de ruststand ook de einduitslag: 2 – 0.

DOOR FRITS SIMONS

Hoewel Tholense Boys het nog steeds moet doen zonder de geblesseerde basisspelers Sam Nieuwkoop en Laurens Bovenberg wisten ze toch VVC vrij gemakkelijk onder de duim te houden. De invallende Marien Hopman en de jonge Bram van de Sande bleken prima vervangers. Direct vanaf de aftrap nam Tholen het initiatief. Er kwamen enkele kansen maar al snel begon ook VVC beter in het spel te komen. Vroeg in de wedstrijd moest scheidsrechter Schippers een gele kaart trekken voor Hans Willem Hopmans van Tholense Boys. Dezelfde speler zorgde daarna in de 15 e minuut wel voor de 1 – 0 toen hij een knappe voorzet van Youri Boudou met een snoekduik en een kopbal tot een prachtig doelpunt in de uiterste linkerhoek wist te verzilveren. VVC probeerde wat terug te doen maar bleek onmachtig om kansen te scheppen. In de 21 e minuut liet doelman David Niepce van Tholen de bal los maar VVC wist niet te profiteren. Tholen kreeg verschillend kansen via topscorer Dave den Boef maar hij miste telkens. In de 31 e minuut was het door dezelfde speler wel raak. Hij speelde knap drie VVC-verdedigers uit en schoof de bal beheerst binnen: 2 – 0. Het was een echte derby met veel bezoekers uit Tholen en Halsteren. In de 38 e minuut viel de tweede gele kaart maar nu voor VVC. In de resterende tijd van de eerste helft begint VVC steeds meer aan te dringen maar keeper Niepce weet met mooie reddingen op o.a. vrije trappen zijn doel schoon te houden.

Geen doelpunten meer
In de tweede helft werd er vanaf het eerste fluitsignaal met volle inzet gespeeld door beide teams en daardoor bleef het spannend tot in de slotfase. Tholen nam opnieuw het initiatief maar VVC nam het kort erna over en ging duidelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Tholen kreeg meer ruimte maar wist daar niet van te profiteren. Verschillende keren waren er voor VVC vrije trappen vanaf de 16 meter lijn maar alle ballen kwamen of in de muur terecht of gingen ver over. Aan de andere kant wist ook Tholen vrije trappen vanaf doelrijke plaatsen niet om te zetten in doelpunten. In de 65e minuut gaat een schot van Koen Nieuwkoop maar net naast het Halsterse doel. Even later brengt Bram van de Sande redding bij een gevaarlijke aanval van VVC. In het laatste kwartier worden de wisselspelers ingezet. De 39-jarige Pieter de Graaff maakte echter niets klaar tegen zijn oude club. In de 76e minuut kwam Youri Boudou ineens onverwachts alleen voor de keeper. Hij schrok er zelf van en zo werd het geen 3 – 0 en bleef de spanning bestaan. Ook het slotoffensief van VVC haalde niets uit, alle schoten gingen naast. Bij Tholen kwamen Roel de Nijs en Michael Schot er nog in, maar het haalde niets uit. Het was en het bleef 2 – 0. [l]