Huldiging
Huldiging Said Oumhamed

Tholense Boys JO11-2 speelt internatoniaal toernooi in Oostende

THOLEN - Eindelijk is het zover. Na veel geregel vooraf vertrekt de JO11-2 van Tholense Boys naar het grote internationale toernooi “Sirene Cup Oostende 2018”. Op vrijdagmiddag 30 maart vertrekken we vanaf de parkeerplaats bij de Bent richting Oostende, dankbaar gebruik makend van het busje van Zo kinderopvang en 2 auto’s. Franse, Engelse, Deense, Duitse, Belgische en uiteraard Nederlandse clubs geven het toernooi, zeker voor de jongens, groot aanzien.



In Oostende rijden we rechtstreeks naar het sportpark, waar ons team wordt ingeschreven. 9 spelers en 4 begeleiders.
Er doen totaal 120 teams mee, 1200 spelers en 400 begeleiders, uit 6 verschillende landen. We verkennen het sportpark en voetballen nog wat onderling voordat we in de bus stappen naar de locatie waar we zullen eten. Na het eten gaan we richting ons hotel. In het hotel zitten meerdere clubs die ook aan het toernooi deelnemen, ook in andere leeftijdscategorieën. De jongens worden over de verschillende kamers verdeeld en na enkele fanatieke kussengevechten en spannende verhalen gaan de boys slapen. Morgen moet er gepresteerd worden.

Zaterdag 31 maart
Om 8.30 uur zit iedereen aan het ontbijt.
Om 9.30uur rijden we naar het sportpark en om 11.00 uur spelen we onze eerste wedstrijd tegen de Belgen. (Omdat we richting onze spelers het internationale karakter wilden benadrukken spraken we over voetballen tegen de Belgen, de Fransen enz.)
Onze jongens staan krom van de spanning of hebben niet genoeg slaap gepakt want we verliezen met 6-0. Na een peptalk van trainer Said gaat het de tweede wedstrijd een stuk beter. We spelen 1-1 tegen wederom Belgen. De stijgende lijn is ingezet en hieropvolgend worden de Fransen ingemaakt met 4-0 na enkele prachtige doelpunten en even zo mooie vreugde die zich bij elk doelpunt van ons meester maakte. De laatste wedstrijd die dag kregen we klop van het Nederlandse Rhoon, maar dit was geen schande omdat dit het beste team is uit de hele omgeving van Rotterdam. Helaas worden we met één doelpunt verschil net geen derde. Wel plaatsen we ons hiermee voor het eindtoernooi van morgen en daarmee is de doelstelling bereikt.
Die avond heerst in het hotel een goed gevoel over de eerste dag, aangezien de boys er op de kamers weer een groot feest van maken. We zijn benieuwd of dit weer gevolgen gaat krijgen voor de eerste wedstrijd van morgen...

Zondag 1 april
Doordat we gisteren net door één doelpunt verschil de derde plaats hebben gemist, treffen we nu een hele sterke tegenstander die net een maatje te groot blijkt te zijn. We verliezen nipt. Hierdoor moeten we de volgende wedstrijd tegen Een Franse ploeg uit Parijs. Aangezien we nog nooit van Fransen hebben verloren zouden we dit nu ook niet laten gebeuren. We spelen 1-1 en winnen met strafschoppen. Het feest is compleet. De Belgen die we erna treffen worden door ons afgedroogd en we sluiten het toernooi in stijl af. Deze laatste prestatie kwam mede tot stand door een geniale zet van de coach. “Als jullie deze wedstrijd winnen gaan we vanavond op de terugreis naar de Mac”, waren zijn legendarische woorden. Ze hebben gevochten als leeuwen...

Aan het eind van de middag volgt de officiële Prijsuitreiking. De volksliederen van alle deelnemende landen worden gespeeld en alle teams komen één voor één het podium op om hun prijs op te halen. Wij krijgen een medaille en daarmee het ultieme aandenken aan onze uitzonderlijke sportprestatie. Op het podium etaleren onze boys een gepast vreugdedansje en we nemen een daverend applaus in ontvangst. Na ons podium te hebben gepakt gaan we langs de zijkant af richting onze auto’s.

‘s Avonds terug in ons hotel wordt er gedoucht en beginnen we met een goed gevoel aan het inpakken van de spullen en het inladen van de auto’s. Bij Lokeren wordt de belofte (Mc Donalds) ingelost en daarna beginnen we aan het laatste deel van de reis. De ouders worden over de aankomsttijd ingelicht en staan ons al op te wachten. Met een goed gevoel gaan onze jongens, ouders en begeleiding huiswaarts. Het was een onvergetelijk weekend.

Namens spelers en begeleiders willen we iedereen; ouders, sponsoren, Tholense Boys en iedereen die een bijdrage heeft geleverd bij onze inzamelingsacties bedanken dit mede mogelijk te hebben gemaakt!!

Namen spelers: Binck Stuifzand; Ruben Muller; Tristan de Leeuw; Jelle Geuze; Luca de Graaff; Lars van Dartel; Ryan El Ouahabi; Stijn Smits; Finn van der Reest.

Namen begeleiding: Said Oumhamed; Richard Stuifzand; Najim El Ouahabi; Mario Smits. [l]

Huldiging