Basisschoolleerlingen Oud-Vossemeer speciale gast tijdens inauguratie lectoren

OUD-VOSSEMEER - Op vrijdagmiddag 13 april inaugureren lectoren Willem Böttger en Dorien Derksen bij HZ University Of Applied Sciences. Beide lectoren houden een lectorale rede over het biobased onderwerp, waarnaar zij en hun kenniskringleden praktijkgericht onderzoek doen. Studenten van diverse opleidingen van HZ nemen deel aan onderzoek naar biobased materialen.

Inmiddels is het algemeen bekend dat het gebruik van fossiele grondstoffen eindig is. Een alternatief is het gebruik van biobased materialen, die bestaan uit grondstoffen gewonnen uit hernieuwbare bronnen. De lectoren doen ieder praktijkonderzoek op een specifiek vakgebied.

Biobased Bouwen

Willem Bottger en zijn kenniskringleden onderzoekt welke biobased materialen geschikt zijn voor bouw en infra in het lectoraat Biobasd Bouwen.

Biobased Marine Specialties

Dorien Derksen en haar kenniskringleden onderzoeken bioactieve stoffen uit marine organismen, ook wel bioprospecten. Dit onderzoek doen zij in samenwerking met het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ).

Beide lectoren zijn verbonden aan het Centre Of Expertise Biobased Economy, een samenwerkingsverband tussen HZ en Avans Hogeschool.

Biobased Parade

Voorafgaand aan de lectorale redes en inauguraties vindt een Biobased Parade plaats. Deelnemers worden op allerlei manieren meegenomen in de wereld van de Biobased Economy. Alle gasten proeven, voelen en ervaren wat de biobased wereld zo mooi en zo anders maakt. Speciale gasten zijn basisschoolleerlingen uit Oud-Vossenmeer die voor deze inauguraties uitgenodigd zijn.

Programma

13.00 tot 13.30 Inloop met koffie en thee

13.30 tot 15.00 Biobased Parade

15.00 tot 15.20 Pauze

15.20 tot 15.30 Inleiding door dagvoorzitter Han van Osch

15.30 tot 16.30 Lectorale redes van Willem Böttger en Dorien Derksen

16.30 tot 17.00 Inauguratie door voorzitter College van Bestuur HZ Adri de Buck

17.00 tot 18.00 Afsluitende borrel

Locatie

De inauguraties vinden plaats op de hoofdlocatie van HZ University Of Applied Sciences, Edisonweg 4 in Vlissingen. [l]