Zwaar bevochten zege in Thoolse derby

THOLEN – De derby had alles wat een derby maar kan hebben: enorme spanning, meer dan 10 gele kaarten, te vroeg vreugdevuur op de tribune, 4 doelpunten, stilleggen van de wedstrijd, veel emotie en een enorme inzet van beide teams. Lange tijd leek Noad'67 zich te gaan revancheren voor de laatste grote nederlaag maar in de 66e minuut kantelde de wedstrijd.

DOOR FRITS SIMONS

Tholense Boys moet het in deze periode echt hebben van een 100% inzet want het gemis van Laurens Bovenberg, Sam Nieuwkoop en deze keer ook van Hans Willem Hopmans doet zich iedere wedstrijd gelden. De toon van de beladen derby deed zich al snel zetten. Tholense Boys neemt het initiatief en Noad'67 wacht rustig af om in de counter dodelijk toe te slaan. De hele eerste helft was er een Thools team te zien dat zijn heil voortdurend zocht in hoge voorzetten in de doelmond van Noad'67. Hieruit kwamen diverse kansen maar geen doelpunten.

Defensie

De sterke defensie van Noad vond deze speelwijze van de Tholenaren prima en ze vingen alles op en schoten de bal naar voren met de hoop op een gunstige afloop. Die kwam er al in de 13e minuut toen topscorer Franky den Engelsman bij zijn tweede kans prima raak schoot na een mooie aanval over rechts: 0 – 1. Het antwoord van Tholense Boys was nog meer de aanval zoeken met hoge ballen maar Noad'67 had daar weinig moeite mee. De vele corners en vrije trappen werden prima opgevangen en bovendien paste Noad'67 een straffe mandekking toe waar Tholense Boys moeilijk mee uit de voeten kon. Omdat de hoge en lage voorzetten telkens niet lukten, ging Tholen het met schoten van ver proberen. Die gingen bijna allemaal over of naast. En als dat niet lukte, stond doelman Pjotr Mosselman telkens op de juiste plaats. Bovendien werd de Thoolse topscorer Dave den Boef voortdurend omringd door 2 of 3 spelers waardoor hij niets kon beginnen.

Kanteling
In de tweede helft probeerde Noad'67 op dezelfde manier door te gaan maar Tholen ging het nu meer in snelle aanvallen proberen. De aanhang van Noad'67 rook reeds de overwinning en ontstak op de tribune een rood vreugdevuur maar dat bleek later toch wel wat voorbarig. Door de vele overtredingen en gele kaarten konden de Noad spelers telkens op de grond blijven liggen om op die manier tijd te winnen. De verzorger had het er maar druk mee en moest voortdurend komen opdraven. Tholense Boys bleef echter keihard doorknokken en in de 66e minuut lukte het eindelijk om te scoren. Daar hadden ze wel een vrije trap voor nodig die door Dave den Boef laag en hard werd ingeschoten. De doelman raakte de bal nog wel aan maar de bal verdween toch in het doel tot opluchting van alles wat Tholen was.

Corner

Ineens was het hek van de dam. Tholen ging er weer in geloven en aanval na aanval vond plaats. Noad'67 verweerde zich dapper op alle mogelijke manieren maar moest tenslotte toch buigen in de 85e minuut toen Lennard Marsman na de zoveelste corner keihard raak kopte: 2 – 1. Nu moest Noad wel komen maar hier bleek hun zwakheid want ze waren hiertoe niet in staat. Vlak voor het einde besliste Den Boef de wedstrijd na een gave actie van Koen Nieuwkoop: 3 – 1. [l]