Succesvol vervolg Thoolse ontdekkingstocht

THOLEN - Maandag 10 april organiseerde het Thoolse bestuur van Koninklijke Horeca Nederland de 2e editie van een Rondje Tholen voor haar leden. De helft van het aantal aangesloten ondernemingen was ingegaan op de uitnodiging. De ondernemers waren wederom verrast over de grote veelzijdigheid van hun eigen omgeving. Doelstelling was elkaar beter leren kennen om tot een nog betere samenwerking te komen en samen Tholen nog beter op de kaart te zetten. Zowel inhoudelijk als qua vorm is deze dag georganiseerd op basis van de uitkomsten van in 2017 gehouden interviews onder alle aangesloten horecaondernemingen.

In een dagdeel werd - tijdens deze 2e versie van het Rondje Tholen - het zuidelijk gebied van de gemeente Tholen beleefd. Werden vorig jaar de kernen Oud-Vossemeer, Sint Philipsland, Anna Jacobapolder en Sint-Annaland uitgelicht, nu was het de beurt aan Poortvliet en Tholen-stad en de gehuchten Strijenham en Schakerloo. Tijdens een bus tour kreeg men van reisleider Jack Westdorp interessante informatie over deze kernen en het omringende gebied. De lunch werd gecombineerd met een korte ledenvergadering. Bestuurslid Maikel Goudzwaard gooide een balletje op over de toekomst van de afdeling, dat vervolgens de rode draad was gedurende de rest van de dag. Gastvrouw en tevens KHN-bestuurslid Jackie van Nieuwenhuizen van Landschapscamping Kruytenburg in Poortvliet zorgde voor een gastvrij onthaal van haar collega ondernemers.

Portefeuillehouder Wethouder Frank Hommel reisde mee en gaf in het restaurant van Waterrijk Oesterdam een toelichting op de vele ontwikkelingen die op het punt staan om uitgerold te worden. De laatste twee plaatsen voor de Thoolse gastheertraining werden op dat moment ingevuld en kreeg de wethouders tips mee om op korte termijn mee aan de slag te gaan. Voorafgaande hieraan liet gastheer Remco Schuurbiers van dit vijfsterren vakantiepark zien wat de plannen voor de toekomst zijn. De reizigers waren onder de indruk van het ondernemerschap en kregen ze tevens handvaten aangereikt om hun gasten te attenderen op de recreatieve outdoor mogelijkheden van het park. Anderzijds zijn de gasten van Waterrijk Oesterdam natuurlijk welkom in de Thoolse horecagelegenheden.

De reis ging verder en het korte bezoek aan Zorgboerderij Buytengewoon was een aangename afwisseling. Naast initiatiefneemsters Mariska Deurloo en Marjolein Herrings stonden ook twee deelnemers klaar om de Thoolse horecamensen gastvrij te ontvangen en rond te leiden over het terrein. De toeristische promotietour ging vervolgens verder langs een aantal Bed & Breakfasts en theetuinen om vervolgens onder leiding van stadsgids Oscar Huiskamp de binnenstad van Tholen nog beter te leren kennen. Een tocht die eindigde in het imposante oude stadhuis. In Hotel-Restaurant Zeeland verzorgde gastvrouw Henriette van Tatenhove een aangeklede borrel en gaf een inkijkje in de toekomst van dit prominente horecabedrijf. De aanwezigen ging met burgemeester Van de Velde in gesprek over zaken die spelen in horecaland. De informele en laagdrempelige wijze waarop dit gebeurde werd door iedereen gewaardeerd. Een tweetal leden melden zich aan als kandidaat-bestuurslid en kreeg het bestuur ook de ruimte om een nauwe samenwerking met Stichting Tholen Beter Bekend te gaan voorbereiden. Jack Westdorp werd bedankt voor de organisatie en scheidend voorzitter Marijn van Son kreeg nog een veer op zijn hoed en een envelop met inhoud voor het vele werk wat hij voor de afdeling heeft verzet. [l]