Joost de Witte schoot een vrije trap vanaf 35 meter keihard en onhoudbaar in de bovenhoek FOTO FRITS SIMONS Foto: Frits Simons

Noad'67 wint derby tegen WHS in tweede helft

SINT-PHILIPSLAND – De derby tussen Noad'67 en WHS was een inhaalduel wat vooral voor Noad van groot belang was. Toch was de inzet van WHS zeker zo groot en konden ze in de eerste helft goed partij geven. In de tweede helft liep Noad echter over WHS heen waardoor Noad verdiend met 3 – 0 won.

DOOR FRITS SIMONS

De derby begon dinsdagavond al om 18.30 om voor de invallende duisternis klaar te kunnen zijn. WHS nam direct het initiatief en zocht de aanval. Al snel kwam er een kans maar ook de tegenaanvallen van de thuisploeg bracht kansen op. Er werd aan beide kanten met grote inzet gestreden onder leiding van de prima leidende scheidsrechter J.W.M. Kriesels die de touwtjes stevig in handen had. In het eerste kwartier was WHS de betere ploeg. Toch kwam in de 15e minuut de eerste grote kans voor Frank den Engelman na een uitstekende pass van uitblinker Joost de Witte. Den Engelsman miste echter en 20 seconden later was het bijna raak aan de andere kant door Robin van Dijke die eveneens een grote kans kreeg. In beide gevallen brachten de keepers uitkomst. In de loop van de eerste helft werden de overtredingen harder en het kon niet uitblijven: de gele kaarten moesten er aan te pas komen. Vlak daarvoor in de 21e minuut maakte echter een WHS-verdediger hands binnen de beruchte lijnen. Dat buitenkansje werd goed benut door Joost de Witte die de strafschop feilloos inschoot: 1 – 0. WHS ging op zoek naar de gelijkmaker maar wist zich geen kansen meer te scheppen door de sterke defensie van Noad'67 die alles opving. Enkele kopballen en schoten van ver gingen naast zodat met de rust de stand nog steeds 1 – 0 was.

Weergaloze vrije trap
Iedereen rekende erop dat WHS een offensief zou gaan ontketenen om zodoende op gelijke voet te komen maar niets was minder waar. Noad'67 liet zich niet meer in de verdediging dringen en koos brutaal de aanval. Dit was al in de 52e minuut succesvol toen opnieuw Joost de Witte een uitstekende assist gaf op Frank den Engelsman, die deze keer geen fout maakte en de bal knap binnenschoot: 2 – 0. Ook na deze treffer bleef Noad'67 de betere ploeg. WHS probeerde het nog wel maar kon niets beginnen en de meeste kansen waren dan ook nu weer voor Noad'67. Beide ploegen zetten hun wissels in maar in het veld veranderde niets. In de 67e minuut viel de beslissing door een schitterend doelpunt van 'the man of the match', Joost de Witte, die zodoende in alle doelpunten een hoofdaandeel had. WHS moest steeds aan de noodrem trekken en de Witte schoot een vrije trap vanaf 35 meter keihard en onhoudbaar in de bovenhoek. Doelman Armando de Witte hoorde de bal alleen maar suizen: 3 – 0. De wedstrijd was gespeeld en Noad'67 kon WHS met gemak onder de duim houden. Door deze knappe prestatie staat Noad'67 samen met Krabbendijke bovenaan in de tweede periode. Krabbendijke heeft al een periodetitel en staat 9 punten los om kampioen te worden. De enige belager is DHV en dat competitieduel zou beslissend kunnen worden voor de periodetitel. Dat inhaalduel wordt gespeeld op 28 april. De periodetitel geeft recht op nacompetitie. [l]