Afbeelding
Foto:

Gelijke kansen voor iedereen?

De 21-jarige gehandicapte Noortje van Lith uit Roosendaal trok vorige week de aandacht met een brief aan minister-president Mark Rutte.

De brief was een reactie op het plan van staatssecretaris Tamara van Ark. Zij wil het voor werkgevers aantrekkelijker maken om mensen met een handicap (beperking) in dienst te nemen als zij hen hier minder voor hoeven te betalen. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij Noortje van Lith, die gebonden is aan een rolstoel en lijdt aan de ontwikkelingsstoornis cerebrale parese. Ze stelt er zeer veel moeite mee te hebben om onderbetaald te worden vanwege haar beperking omdat zij al extra moet vechten voor een goede plek in de maatschappij.

Petitie

Een petitie naar aanleiding van het voorgaande, op initiatief van de 28-jarige Amber Bindels, mocht rekenen op bijval uit het hele land. In de petitie wordt gevraagd om gelijkwaardigheid, ook op de werkvloer.

Gesprek

Het hele verhaal krijgt vermoedelijk nog een staartje. Minister-president Rutte liet via Twitter weten dat de staatssecretaris Noortje van Lith uit gaat nodigen voor een gesprek. Met daarbij de toevoeging: "Dit kabinet staat voor gelijke kansen voor iedereen." En dat vindt de Roosendaalse van deze regeling nou juist niet...

Wordt ongetwijfeld vervolgd![l]