Koningsdag in Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Op vrijdag 27 april is er weer van alles te doen in Sint-Annaland tijdens de 51e verjaardag van onze Koning Willem Alexander. Het zijn de scholen, verenigingen en vele vrijwilligers die zich inzetten om diverse activiteiten te organiseren voor jong en oud. De coördinatie van de activiteiten is in handen van de Dorpsgemeenschap Sint-Annaland.

De festiviteiten starten al op vrijdag 20 april. Schoolkinderen van obs De Casembroot nemen 's ochtends deel aan de Koningsspelen. Op donderdagavond 26 april organiseert v.v. W.H.S. wederom een Kingsnight in De Wellevaete. Dit keer met de coverband Tribute.

Aubade, Kinderspelen en met de bus naar de rommelmarkt

Vrijdag 27 april klinkt even na 08:00 uur koraalmuziek vanuit de kerktoren, waarna om 08:30 uur op het voorplein van Streekmuseum De Meestoof aan de Bierensstraat de traditionele aubade de aftrap is van een feestelijke dag. Namens de gemeente Tholen is wethouder Hoek aanwezig.

Direct na de aubade krijgen de basisschoolleerlingen van beide basisscholen alle ruimte om deel te nemen aan de Kinderspelen op het schoolplein en in de Schoolstraat. Deze worden georganiseerd door School met de Bijbel. Vervolgens begint om 10:00 uur alweer de 18e Accelerando's Maximale Rommelmarkt in de loodsen van Hoeve Huygens aan de Annavosdijkseweg 2. Rond 12:30 uur start de verkoop bij opbod van bijzondere spullen. Voor bezoekers rijdt er elk half uur een rechtstreekse pendelbus vanaf de opstapplaatsen: Annahof, De Wellevaete en de bushalte aan de Dorpsweg.

Streekmuseum De Meestoof heeft speciale openingstijden om het publiek ruimschoots de gelegenheid te bieden om onder andere de nieuwe exposities te bewonderen. Het museum is open vanaf 10:00 uur.

Koningshuisquiz en Setallands Oranje Meezingfestijn

De Koningshuisquiz, speciaal georganiseerd door Anna Zorgt voor de senioren van Sint-Annaland, krijgt ook dit jaar weer een vervolg. Vanaf 13:30 uur staat de koffie met iets lekkers klaar in de activiteitenruimte van de Annahof. Om 14.00 uur start de quiz. De toegang is gratis en ook niet-leden van Anna Zorgt zijn van harte welkom. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan tot en met woensdag 25 april via vrijwilligerscoordinator@anna-zorgt.nl of door te bellen naar 0166-657011.

Het Schorrekoor herhaalt het succes van vorig jaar met een Setallands Oranje Meezingfestijn. Vanaf 15:30 uur kunnen bezoekers terecht in zaal 1 en 2 van De Wellevaete om uit volle borst mee te zingen met diverse Nederlandse Tophits, Smartlappen, Zeemansliedjes, maar ook internationale hits van bekende artiesten zoals Elvis Presley, The Beatles en nog veel meer. Naast Het Schorrekoor treden ook Toeval, Kir Royal en DJ Ramon op. Het beloofd een gezellige middag te worden!

Afsluting met muziek

's Avonds organiseert de Koninklijke Fanfare Accelerando een muzikale optocht met versierde fietsen. Een jury beoordeelt tijdens de rondgang wie de mooiste, leukste of origineelste versierde fiets heeft. De rondgang start om 19:00 uur vanaf De Wellevaete. Vanaf 18:30 uur kunnen kinderen t/m 10 jaar bij de ingang van de muziekzaal inschrijven en hun startnummer ophalen. Aan het eind van de rondgang worden de winnaars bekend gemaakt, krijgen alle deelnemers een traktatie en sluit men de dag gezamenlijk af door het zingen van Het Wilhelmus.

De hekkensluiter van het programma is de Hervormde Kerk. Zij organiseert op zaterdagavond 28 april een Oranjeconcert met medewerking van de Urker zangers Soli Deo Gloria en het Chr. Sint-Annalands mannenkoor Door Eendracht Verbonden. Het concert begint om 19:30 uur, de kerk is open vanaf 18:45 uur. [l]