Smaalzijweg in Smerdiek gaat weken dicht

SINT MAARTENSDIJK - De Smaalzijweg in Sint-Maartensdijk gaat twee tot drie weken dicht. Dat laat Waterschap Scheldestromen weten.

DOOR REMKO VERMUNT

Het waterschap begint vanaf deze week met het jaarlijkse onderhoud aan verschillende waterschapswegen in de provincie Zeeland. "Sommige wegen worden slechts enkele uren afgesloten, maar bij andere wegen kan het oplopen tot enkele weken", aldus het waterschap. In totaal wordt zo'm 175 kilometer aangepakt, waaronder dus ook een deel van de Smaalzijweg en de Oudlandseweg.

Asfalt vervangen

Jaarlijks worden alle waterschapswegen gecontroleerd en aan de hand van de uitkomsten wordt bepaald welke maatregelen nodig zijn. "Dit kan variƫren van plaatselijke reparaties, van een oppervlaktebehandeling tot een nieuwe asfaltlaag en van nieuwe markering tot een complete reconstructie." Bij de Smaalzijweg/Oudlandsestraat is sprake van versleten asfalt. Dat moet vervangen worden om de komende jaren weer goed en veilig van dienst te kunnen zijn.

Omleiding

Asfalt kan verweren door het verkeer en de zon waardoor scheurtjes en kale plekken ontstaan. Op het deel tussen Sint Maartensdijk en Sint-Annaland wordt daarom een nieuwe asfaltlaag aangebracht. "Het waterschap streeft ernaar de overlast voor het verkeer en voor aanwonenden tot een minimum te beperken." In principe is slechts sprake van een vertraging van vijf tot tien minuten volgens het waterschap. Mensen kunnen omrijden via de N285, de Tweede Dijk en de Vierde Dijk.

Steenslag

"Tot enige weken na het aanbrengen van een nieuwe verharding, kan er steenslag blijven liggen. Dit moet in de weg gereden worden. Gedurende de periode dat er nog steenslag ligt, stelt het waterschap een snelheidsbeperking in en worden mensen verzocht voorzichtig te rijden." [l]