Het nieuwe bestuur is per 1 mei aangetreden FOTO FRITS SIMONS
Het nieuwe bestuur is per 1 mei aangetreden FOTO FRITS SIMONS Foto: Frits Simons

Nieuw bestuur aan de slag met Samen Doen

THOLEN – De stichting Samen Doen bestond al maar sinds 1 mei 2018 is de stichting Samen Doen Tholen van start gegaan. Onder leiding van Wethouder Jan Harmsen en met behulp van hoofdambtenaar Sociaal Domein, Pierre van de Kieboom kwam de stichting tot stand. De samenstelling van het bestuur is divers en de leden komen uit alle geledingen van de Thoolse samenleving: Jan Oudesluys, Martien van Dijke, Theo Gorissen en Wim Snoep.

DOOR FRITS SIMONS


Op de dag van de arbeid, 1 mei 2018, om 17.30 in het gemeentehuis van Tholen kwam de stichting officieel tot stand. Wethouder Jan Harmsen: "Al langere tijd zat deze stichting er aan te komen na allerlei activiteiten van Stadlander, de gemeente Tholen, de Schutse en vooral van de winkeliers uit de hele gemeente Tholen. Niek Jansen heeft altijd een centrale rol vervuld en zal dit blijven doen. Hij is de contactman van de winkeliers en geeft hen hulp en bijstand op allerlei manieren. Het is een goede zaak dat deze stichting er nu is en het is de bedoeling dat alle Tholenaren hiervan gaan profiteren. We hebben personen bij elkaar gezocht uit diverse geledingen van de maatschappij en allemaal met bestuurlijke ervaring."


Voorzitter
Jan is docent op de Travelijn in Steenbergen maar vooral ook decaan. Van jongs af aan heeft hij zich als vrijwilliger ingezet en had allerlei functies in de voetbal, veilig verkeer, kleine kernen van Zeeland en tevens was hij jarenlang wethouder. Hij heeft op het gebied waarop de stichting gaat opereren veel ervaring en is erop gebrand de belangen van alle Tholenaren te behartigen: " De bedoeling is dat iedereen een gratis pasje aanvraagt bij www.samendoen.nl. Je kunt het ook aanvragen via de telefoon: 0164 – 787000. Met dit pasje kun je punten sparen die je dan weer kunt besteden in alle kernen van de gemeente Tholen. Natuurlijk bij de winkeliers maar het is de bedoeling dat het breder wordt zoals bij allerlei clubs en verenigingen.


Penningmeester
Martien is ondernemer in de bouw en heeft bestuurlijke ervaring opgebouwd in de SGP en als voorzitter van de medezeggenschapsraad van de Rehobothschool in Stavenisse. Van Dijke: "We hebben een startkapitaal ontvangen van de eerder genoemde instanties waarmee we goed uit de voeten kunnen. Zonodig kunnen we daar in de toekomst een beroep op doen."


Secretaris
Theo is een man met vele en diverse kwaliteiten. Via Limburg en Vlaardingen kwam hij op Sint-Philipsland terecht. Momenteel is hij Provinciehoofd Staatsbosbeheer Zuid-Holland. Wie dan denkt dat hij helemaal een natuurman is, heeft het mis want hij heeft een carrière achter de rug in weg- en waterbouw. Hij heeft bestuurlijke en organisatorische ervaring bij popfestivals in Engeland en momenteel is hij volop actief op het gebied van de voetbal, sportdorp, voetbalclinic en sportvelden. Theo: "We moeten proberen alle burgers er bij te betrekken en er voor te zorgen dat het allemaal gaat leven bij de mensen. Dat is onze eerste taak."


Algemeen lid
Wim is uitvoerder in de bouw en weet van aanpakken en leiding geven. Hij is de oprichter van de voetbalschool en is duidelijk op resultaat gericht en weet goed samen te werken om het gestelde doel te bereiken: "Geen woorden maar daden." [l]