De jongeren waren erg fanatiek
De jongeren waren erg fanatiek Foto: Josien Mathlener

'Ze zijn sportief en lekker fanatiek'

THOLEN – Jongerenwerk Tholen had voor de Thoolse jeugd in de meivakantie twee voetbaltoernooien georganiseerd, waarvan een meiden veldvoetbaltoernooi op sportpark De Waaje in Sint-Annaland op 3 mei en een gemengd zaalvoetbaltoernooi in sport- en gemeenschapscentrum Meulvliet in Tholen op 4 mei.

DOOR JOSIEN MATHLENER

Jongerenwerk Tholen liep echter tegen het hoge aantal jongeren dat met vakantie ging aan. Hierdoor kwam het veldvoetbaltoernooi te vervallen en was het aantal aanmeldingen voor het zaalvoetbaltoernooi niet overweldigend.

Het is niet de eerste keer dat Jongerenwerk Tholen de voetbaltoernooien houdt, maar wel voor het eerst in de meivakantie. "Eerder hielden we het in de voorjaarsvakantie, maar die viel dit jaar ongelijk," licht jongerenwerker Naomi van Mierlo toe. Om die reden koos Jongerenwerk Tholen ervoor om de sportieve activiteiten in de meivakantie te laten plaatsvinden, alleen blijkt daar dus ook wat haken en ogen aan te zitten. "Het aantal aanmeldingen van jongeren valt in vergelijking met de eerdere edities wat tegen. Veel van hen blijken in deze vakantieperiode ook met vakantie te gaan." Vooralsnog waren er 28 kinderen in de leeftijd van tien tot twaalf jaar die met gezonde zin naar Meulvliet kwamen om aan het toernooi deel te nemen. In vijf teams namen ze het tegen elkaar op. In de categorie twaalf tot en met achttien jaar waren 55 aanmeldingen. De spelers stonden in tien teams tegenover elkaar.

Vrijaf

Scheidsrechter Jeroen Scherpenisse had speciaal vrijaf genomen voor het toernooi. De Tholenaar is een gepassioneerd voetballiefhebber. "Ik heb al eerder als scheidsrechter opgetreden en vind het leuk om te doen." De scheids genoot van het voetbalspel en van de gedrevenheid. "Ze zijn leuk en sportief bezig en lekker fanatiek." Terwijl Jeroen het spel goed in het oog hield, gebeurde hetzelfde op de tribune. Vooral andere voetballers die nog niets op de sportvloer te zoeken hadden, hielden nauwlettend het spel van de andere teams in de gaten. De tienjarige Stan Kalker uit Tholen speelt sinds tweeënhalf jaar bij voetbalvereniging Tholense Boys in Tholen. Vanaf de tribune sloeg hij het voetbalspel gade en concludeerde dat de andere teams goed werk leverden. "Ik denk niet dat we gaan winnen, maar onze eerste poule hebben we wel gewonnen." In navolging van andere teamspelers had hij zich aangemeld voor het zaalvoetbaltoernooi. "Sowieso vind ik toernooien leuk en ik hou van voetbal. In mijn vrije tijd voetbal ik veel bij ons op het pleintje."

Activiteiten

Jongerenwerk Tholen houdt vaker activiteiten voor de jeugd. Toch stelt jongerenwerker Ties Reitsma dat er nog geregeld door inwoners wordt opgemerkt dat er weinig te doen is voor jongeren. "Jongerenwerk Tholen wil graag samenwerken met mensen met ideeën over activiteiten maar niet goed weten hoe ze dat moeten organiseren. We verzoeken hen contact met ons op te nemen. Mogelijk kunnen we gezamenlijk iets organiseren. Je kunt denken aan een spelmiddag in de wijk of een volleybaltoernooi of iets dergelijks." Kijk voor meer informatie eens op de Facebookpagina: Jongerenwerk Tholen. Natuurlijk is het zaalvoetbaltoernooi niet zonder winnaars gebleven. In de jongste categorie eindigde Real Madrid als eerste. Stavecity Boys werd tweede en The Black Panthers derde. Bij de oudere categorie ging de eerste plek naar FC Bidon en werd FC Van Hoop tweede. Team Winning eindigde als derde. [l]

28 kinderen in de leeftijd van tien tot twaalf jaar deden dit jaar mee FOTO'S JOSIEN MATHLENER