Afbeelding
Foto:

Gebroken weken: korte vakantie?

We hebben Tweede Paasdag en Koningsdag al achter de rug als doordeweekse (verplichte) vrije dagen, maar Hemelvaartsdag en Pinksteren komen er nog aan. In de meeste bedrijven worden deze weken ook wel 'gebroken weken' genoemd.

Omdat Hemelvaartsdag altijd op donderdag valt, zijn veel bedrijven ook op vrijdag gesloten. Heerlijk die vrije dagen natuurlijk en veel werknemers maken van de gelegenheid gebruik om er een paar extra vrije dagen aan vast te plakken om er op die manier een echte voorjaarsvakantie van te maken.

Attentie

In een aantal bedrijfstakken is daar best ruimte voor, maar in andere branches komen die vrije dagen soms wat minder goed uit en is het een kwestie van goed plannen of vooruit werken wanneer je echt wat dagen toe wil voegen aan je toch al verplichte vrije dagen.

Zit je op kantoor, zorg en dan bijvoorbeeld voor dat je mailbox leeg is - of in ieder geval zo goed als leeg - op de dag voor je vertrekt, zeker wanneer je voor een langere periode afwezig bent. Zijn er zaken die tijdens je afwezigheid om attentie vragen, zorg dan dat je collega('s) of vervanger(s) hier goed van op de hoogte is/zijn en daar adequaat op kan/kunnen reageren. Op het moment dat je dat gedaan hebt, kun je zonder stress dat er dingen zijn blijven liggen ongestoord genieten van je korte voorjaarsvakantie.[l]