Afbeelding
Foto:

Wulpdal wordt een reformatorisch bungalowpark

SCHERPENISSE - Vakantiepark Wulpdal aan de Gorishoeksedijk wordt binnen enkele jaren omgetoverd tot een reformatorisch bungalowpark met 131 woningen. Dat laat Rainier Schuurbiers weten namens ontwikkelaar De Nijs-Soffers uit Hoogerheide. De plannen voor het park liggen er al jaren, maar in het najaar moeten de eerste twee modelwoningen gebouwd zijn. "Vanaf dat moment gaan de bungalows in de verkoop."

DOOR REMKO VERMUNT

Al jaren wordt er gewerkt aan een plan rondom vakantiepark Wulpdal. "We moesten de hele bestemmingsplanprocedure doorlopen, maar vorig jaar is dat goedgekeurd", vertelt Schuurbiers. Destijds is meteen begonnen met het bouwrijp maken van de grond en als het weer een beetje meezit, kan dat voor de bouwvak worden afgerond. In het najaar moeten dan twee modelwoningen worden gebouwd, waarna de plannen naar buiten worden gebracht en de verkoop kan starten.

Bungalows

"Het worden 131 kwalitatief hoogstaande bungalows voor 4, 6, 8 of 12 personen." Daarnaast wordt het ook een gasloos park. "Duurzaamheid is voor ons erg belangrijk, daarom hebben we besloten om de bungalows niet op gas aan te sluiten", vertelt de projectmanager. Bij het ontwerp van de bungalows is tevens rekening gehouden met de historie van het gebied. "De woningen worden een soort landschapselement in een groen park met water er doorheen." Als de twee modelwoningen eenmaal zijn gebouwd, gaan de woningen de verkoop in. Volgens Schuurbiers wordt er gebouwd in verschillende fases om de overlast tot een minimum te beperken. "In de eerste fase willen we ongeveer vijftig woningen bouwen en afhankelijk van de animo, volgen er nog eens twee of drie fases." Het park wordt groots opgezet met een flinke lap grond rond de bungalows. "De 131 woningen worden verspreid over elf hectare."

Reformatorisch

Het nieuws over het reformatorische vakantiepark geeft de nodige reacties op social media. Veel mensen vragen zich dan ook af wat er precies 'reformatorisch' wordt aan het park. "Wij zijn het park samen met de grondeigenaren aan het ontwikkelen, maar de verdere invulling is voor de exploitant", vertelt Schuurbiers. Wie dat precies gaat worden is nog niet duidelijk. Enkele jaren geleden gaf Roompot Vakanties aan interesse te hebben in de exploitatie van het park. "Binnen enkele maanden kunnen we daar meer duidelijkheid over geven." Wel kan Schuurbiers vertellen dat het met name een rustig park moet worden. "We richten ons niet alleen op de christelijke doelgroep, maar ook op ouderen die gewoon een rustige plek zoeken." Daarnaast kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het bewaren van de zondagsrust op het park en de manier van begeleiding op het park.

Onderscheiden

"Je moet je toch onderscheiden van de rest", stelt Schuurbiers. "Dit idee is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Tholen." Volgens Schuurbiers past een reformatorisch vakantiepark bij het DNA van Tholen. "Dit is daar de ideale locatie voor. Pal aan de Oosterschelde met genoeg voorzieningen in de buurt. Daarnaast zijn er op het eiland tal van fiets- en wandelroutes aanwezig. Kortom: het is een fantastische plaats." Omdat het park ook geschikt moet zijn voor kinderen komen er wel voorzieningen om de jeugd bezig te houden. "Ouderen kunnen zichzelf vaak wel vermaken, maar het moet een plaats worden voor het gehele gezin."

Wulpdal

Al jaren is er sprake van het realiseren van zomerhuizen op deze gronden. Al in 1976 werd bestemmingsplan Gorishoek vastgesteld waarin ongeveer zeven hectare grond werd opgenomen voor het realiseren van zomerhuizen met bijbehorende voorzieningen. In 1987 werd het ontwerpbestemmingsplan "Wulpdal" opgesteld, waarin de gronden werden een uitgebreid tot een totaal van circa elf hectare. Maar omdat de initiatiefnemer afhaakte, werd het ontwerpbestemmingsplan nooit vastgelegd. Daarna werden in 1995 en in 2006 nog twee pogingen gewaagd, maar om verschillende redenen kwamen deze plannen niet tot realisatie. [l]

Afbeelding