Een blije Jan Geilings met zijn echtgenote Anita.
Een blije Jan Geilings met zijn echtgenote Anita. Foto:

Dé Lekkerste Aspergeham 2018 komt uit Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Er worden inmiddels volop asperges geoogst en daar hoort natuurlijk een heerlijke ham bij. Recent heeft de proeverij plaatsgevonden voor de jaarlijkse competitie van "De Lekkerste Brabantse Aspergeham".

De vakmatige en deskundige jury heeft vele hammen, alle ingezonden door Brabantse ambachtelijke slagers, blind en onder nummer geproefd en beoordeeld.
Daarbij is Keurslagerij Geilings als winnaar naar voren gekomen. Geilings heeft vestigingen in Bergen op Zoom (aan het Zonneplein 7-10), in Tholen (Terreplein 6) en in Hoogerheide (Raadhuisstraat 53). De trofee met de daarbij behorende oorkonde is op feestelijke wijze aan Jan Geilings en zijn echtgenote Anita overhandigd. De trofee mag een jaar lang prijken in de winkel van keurslager Geilings in Bergen op Zoom.
In het magazine "Brabantse Asperges, van Kop tot Kuntje dé Lekkerste" editie 2018, dat verkrijgbaar is bij het Brabants Asperge Genootschap aangesloten aspergetelers, restaurants, ambachtelijke slagers en horecaopleidingen, staat een reportage van deze jaarlijkse verkiezing. [l]