Afbeelding
Foto:

Hoe begin jij je dag?

Ieder persoon heeft zijn eigen manier om de dag op te starten. De een staat op, gaat onder de douche, kleedt zich aan en smeert eventueel snel wat brood om mee te nemen naar het werk.

Een ander neemt 's morgens wat meer tijd voor zichzelf. Na het opstaan en douchen, gaat het koffiezetapparaat aan of wordt er water gekookt voor de thee, worden wat boterhammen gesmeerd en opgegeten, om daarna in de auto, de fiets of een ander vervoermiddel te stappen richting het werk.

Weer anderen zweren bij het eerste bakje koffie op thee op het werk, gevolgd door de eerste boterham.

Bodem

Voor alles is wat te zeggen, maar over het algemeen wordt gezegd dat door een goed ontbijt met een kop koffie, thee of iets anders helemaal aan het begin van de dag de energie (of de bodem) wordt gelegd voor de rest van de dag. En ach, dat tweede bakkie staat ongetwijfeld snel bij je klaar op het bureau na de eerste koffieronde op het werk.

Schakelen

Voorkom wel dat je gedurende de dag een te grote hoeveelheid cafeïne naar binnen krijgt. Te veel is ongezond. Het is ook de reden dat veel mensen ervoor kiezen om bijvoorbeeld overdag voor de thee te gaan en 's avonds na het eten weer over te schakelen op koffie. Maar doe ook dat dan met mate, want anders kun je wellicht de slaap niet vatten...[l] FOTO PIXABAY